Eller van Buuren steekt hits van broer Armin in akoestisch jasje

26-10-2013 @ 22:58

Op 22 november gaat een uniek nieuw album in release ’Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music’. De jongere broer van Armin van Buuren, heeft een selectie van diens hits bewerkt in een (semi-)akoestische uitvoering. De EDM (Electronic Dance Music) -classics van Armin zijn compleet opnieuw opgenomen en uitgevoerd door Eller van Buuren en zijn band. De zangers en zangeressen van de originele tracks zijn opnieuw benaderd voor dit album. 

Armin over zijn jongere broer: Eller is een extreem begaafde muzikant die echt kan spelen en al jaren in verschillende formaties heeft gespeeld. We hebben in het verleden veel samen gewerkt, onder andere op mijn ‘Armin Only’- shows. Ondanks dat hij muzikaal misschien meer in een andere wereld zit, komen onze werelden nu weer samen in een uniek project. Ik ben echt onder de indruk van hoe hij mijn werk heeft gecoverd en er een hele eigen sound aan heeft kunnen geven.

Het idee voor dit album ontstond een aantal jaar geleden tijdens de ‘Armin Only’-wereldtour waarbij Eller live op het podium de gitaarpartijen voor zijn rekening nam. Tussen het vele reizen en de shows door zat Eller urenlang op zijn hotelkamer met zijn gitaar Armin-nummers te spelen. Dit leidde tot een reeks korte online filmpje onder de noemer ‘Acoustic hotel room sessions’, deze filmpjes werden honderdduizenden keren bekeken op YouTube. Eller legde zijn idee om verschillende singles akoestisch en semi-akoestisch te bewerken en als ADM-album uit te brengen voor aan Armin. Armin reageerde meteen enthousiast en samen maakten ze een short-list met Armin classics die niet op dit album mochten ontbreken.

Eller van Buuren over het ontstaan dit project: ADM (Acoustic Dance Music) brengt mensen bij elkaar. Of het nou de trance fans zijn of de liefhebbers van jazz, pop en lounge in de meest pure vorm. Je hoort al deze vormen terug op dit album. Ik vond het zelf geweldig om te ervaren dat de songs niet alleen maar in de dance-uitvoering werken, maar juist ook in deze meer ‘(semi) akoestische’ uitvoering. Armins motto is: ‘Wees nooit een gevangene van je eigen stijl’ en daar sluit ik me volledig bij aan.

TRACKLISTING (nog niet definitieve volgorde):
01. Feel so good
02. Shivers
03. Neon hero
04. Suddenly summer
05. Going wrong
06. Broken tonight
07. Burned with desire
08. Unforgivable

09. Drowning
10. Youtopia
11. Not giving up on love
12. In and out of love
13. Cereal

http://www.ellervanbuuren.com/

https://www.facebook.com/EllervanBuurenFansBook

https://twitter.com/ellervanbuuren