Enorm succes: Goeyvaerts String Trio verzamelt bijna £ 15.000 op Kickstarter!

05-09-2013 @ 20:57

Het is alweer 2 weken geleden dat het project van het Goeyvaerts String Trio succesvol werd gefinancierd op Kickstarter. Het trio zette hun aankomende album met Arvo Pärt's "Stabat Mater" op het wereldwijde crowdfunding platform. En het bleek een groot succes, met meer dan 500 internationale geldschieters (investeerders), persoonlijke support van Arvo Pärt, wereldwijde persaandacht, de keuze als 'Project Of The Day' vanuit Kickstarter en bijna £ 15.000 voor de nieuwe CD!

Wat begon als een uitwisseling van ideeën op een terras in Amersfoort ontwikkelde zich naar een succesvolle en creatieve manier om klassieke muziek te delen en ervaren. Het doel van het project was £ 10.000. De financiering ging gestaag totdat Arvo Pärt zelf het nieuws over de campagne deelde op zijn officiële Facebook-pagina. Uiteindelijk heeft hij zelf het hoogste bedrag (voor een privé concert met het trio) van £ 3.500 geïnvesteerd. In de laatste paar dagen van de campagne koos de Kickstartercrew het project als "The Project Of The Day" en werd het opgenomen in hun nieuwsbrief als één van de drie "Projects We Love". De investeringen schoten omhoog en ging over het beoogde bedrag heen, tot £14.932 in totaal.

Kickstarter.com over het project en de CD:"Als een gerenommeerde strijktrio besluit samen te werken met drie van de beste zangers ter wereld, belooft het spannende resultaten. Dat is het geval met het Goeyvaerts String Trio, die samenwerkt met 3 zangers van Vox Luminis om Arvo Pärt's "Stabat Mater" naar een hedendaags publiek te brengen".

Radio 4 over dit crowd-funding project: "In tijden van wegvallende subsidies is het een goed middel om culturele zaken bekostigen. Vroeger betaalde het label zelf de opnamen, maar de verkopen staan onder druk. Dan kan crowdfunding een uitkomst zijn"

Muziekcentrum Vlaanderen schreeft over het trio: "Dat ze steengoed zijn is geweten; dat ze ook dit voor elkaar kregen is een staaltje van enthousiast ondernemerschap."

De campagne bracht ook nieuwe internationale mogelijkheden. Het trio gaf een interview aan de Maleisische radiozender BFM en werd gesteund door de Forbes journalist Tarmo Virki (Estland) op Twitter. Daarnaast gaan ze samenwerken met de Universiteit van York voor studies naar intonatie keuzes voor snaarinstrumenten .

"Voor ons is niet alleen de succesvolle financiering belangrijk, juist de mentale steun en belangstelling voor ons programma en onze manier van werken waren overweldigend. Het is ook een grote steun voor ons label Challenge Records, die altijd geloven in onze avontuurlijke manier van werken", aldus het trio.

http://www.kickstarter.com/

http://www.stringtrio.net/

https://www.facebook.com/GoeyvaertsStringTrio