Drie duetten van Michael Jackson & Freddie Mercury later dit jaar

29-07-2013 @ 23:58

Drie duetten met poplegendes Michael Jackson en Freddie Mercury samen, zullen later dit jaar worden uitgebracht. Dat is dan exact 30 jaar nadat de opnamen plaatsvonden in Michael Jackson's studio in Encino, California USA.

Dit is bekendgemaakt door Queen gitarist Brian May, die samen met Roger Taylor en producer William Orbit de laatste hand leggen aan de opnamen. In 2011 kreeg Brian May toestemming van de erven van Michael Jackson om deze opnamen te beluisteren en te beoordelen wat er mee gedaan kon worden.
De afgelopen twee jaar is Brian May bezig geweest om de opnamen te actualiseren, gitaar solos toe te voegen en de zang waar nodig aan te passen.

De opnamen werden indertijd niet afgerond omdat Freddie Mercury niet accepteerde, zo vertelde hij aan zijn manager, Jim Beach, dat Michael een Lama in de studio er bij wilde hebben. Toen dat werkelijk gebeurde stapte Freddie Mercury op.
Met alle zorgvuldigheden bij de opnamen verwacht Brian May dat deze binnen een paar maanden te horen zullen zijn. Aldus informatie op de blog van Brian May.

Freddie Mercury overleed in 1991. Michael Jackson in 2009.

bron: billboard, nme, brian may