Quartet, nieuwe serie concerten in Tolhuistuin Amsterdam

19-07-2013 @ 14:27

Vanaf zondag 28 juli start een nieuwe maandelijkse serie concerten in de Tolhuistuin: Quartet. Intiem, zonder opsmuk, zonder geluidsversterking en gespeeld door vier verschillende kwartetten. Op het repertoire: klassieke Arabische muziek door de ud-speler Haytham Safia met zijn kwartet, Renaissance vocaal door het gerenommeerde Egidius Kwartet, Latijns-Amerikaanse strijkkwartetten door het Pavadita Quartet en hedendaagse Russische muziek en J.S. Bach door het vermaarde rietkwartet Amstel Quartet met saxofonist Ties Mellema. Elke laatste zondag van de maand om 12 uur 's middags een unieke, auditieve ervaring in de historische Tolhuistuin. Naast losse kaarten is er ook een passe-partout te koop en kan het concert gecombineerd worden met een brunch.

In de film A Late Quartet (Yaron Zilberman, 2012) is prachtig te zien waarom het strijkkwartet als muzikale vorm tot zo'n krachtige muzikale ervaring kan leiden: het samenspel tussen de vier stemmen vereist een ongehoorde concentratie. Het is musiceren op het scherpst van de snede, waarbij je als luisteraar heel dicht op de huid en ziel van de musicus zit en het karakter van de individuele instrumenten haast tastbaar wordt.

Het nieuwe houten tuinpaviljoen van de Tolhuistuin is de ideale lokatie voor muziek in kwartetvorm: intiem en zonder opsmuk. In dit paviljoen treden vier kwartetten op die de luisteraar zullen meenemen op een innerlijke reis. Onversterkte, natuurlijke muziek die de psychologische dynamiek van muziek in kwartetvorm op de huid voelbaar zal maken.

Haytham Safia Quartet - zondag 28 juli 2013

http://www.haythamsafia.com

Egidius Kwartet - zondag 25 augustus 2013

http://www.egidiuskwartet.nl

Pavadita Quartet - zondag 29 september 2013

http://www.pavadita.com

Amstel Quartet - zondag 27 oktober 2013

http://www.amstelquartet.nl

aanvang: 12:00u, 2 sets van 30 minuten met pauze en mogelijkheid tot brunch

toegangsprijs: passepartout €40

passepartout inclusief brunch €80

€12,50 online voorverkoop en korting (Stadspas, Noordpas, CJP)

€15 euro aan de deur

combiticket concert met brunch €25 (online voorvekoop €22,50)

Kaartverkoop en informatie via www.tolhuistuin.nl