Avenged Sevenfold naar Amsterdam

28-06-2013 @ 08:51

Op dinsdag 19 november komt de grootste hardrock- en heavy metalband van Amerika naar Nederland. Avenged Sevenfold komt voor een concert in de Ziggo Dome naar Amsterdam. Als support nemen zij Device en Five Finger Death Punch mee. 

Groot in Amerika en ook bij het alternatieve publiek in Nederland zeer bekend. Avenged Sevenfold werd in 1999 opgericht. Toen het eerste album 'Sounding the Seventh Trumpet' werd opgenomen waren de bandleden nog maar achttien jaar oud en vijf succesvolle albums verder behoren ze tot de wereldtop. Hun meest recente en zesde album 'Nightmare' uit 2010 kwam onder andere op #1 binnen in de Amerikaanse Billboard charts.

In 2006 hadden ze hun eerste volledige wereldtour, in 2008 tourde de band mee met Iron Maiden tijdens het Europese deel van hun 'Somewhere back in time tour' en in 2011 stonden ze onder andere op Pinkpop. Met een nieuw album in het vooruitzicht is het de hoogste tijd om wederom te touren en naar Nederland te komen.

Naast Device ook het populaire Five Finger Death Punch in de aankondiging. De moderne metalsound van 5FDP heeft in Amerika al honderdduizenden albums verkocht en er is een nieuw (dubbel)album op komst. De releasedatum van volume 1 'The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell' staat op 23 juli en tijdens FortaRock zijn de heren al te bewonderen in Nijmegen.

AVENGED SEVENFOLD

Dinsdag 19 november 2013
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: vanaf € 39,- t/m € 42,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur

Officiële website: http://www.avengedsevenfold.com/