Studenten starten helder festival overzicht

14-06-2013 @ 11:21

Alleen al in Nederland zijn er meer outdoor muziekfestivals dan dagen in het jaar, als we daar België bij nemen dan kan men op zijn minst twee keer per dag een festival bezoeken.

Maar tot dusver was er geen partij die het festivalseizoen helder in kaart bracht. Vier studenten uit Delft en Amsterdam voelden zich geroepen om deze klus op zich te nemen. De achtergronden in de Econometrie en Industrieel ontwerpen vormden een mooie basis voor een inspirerende en leerzame samenwerking, met als resultaat: http://www.YellowTipi.nl.

YellowTipi geeft een helder overzicht van alle outdoor muziekfestivals in een festivalagenda, een festivaloverzicht en een festivalkaart. Zo kun je snel alle festivals in de zomer of alle festivals in jouw stad of provincie vinden. In het festival overzicht kun je alle festivals filteren op datum, provincie en genre. Dus zo zie je gemakkelijk waar en wanneer de leukste pop, dance en rock festivals plaatsvinden.

'Festivals zijn Hip and Happening, maar online is er niemand die in deze niche een volledig en helder overzicht kan geven. Met op het moment meer dan 450 festivals in de database is YellowTipi hard op weg om in deze behoefte te voorzien. Daarnaast is het aanbod tegenwoordig zo enorm dat de festivalganger in spe niet meer weet naar welk festival zij of hij moet gaan. Door ook after movies van festivals weer te geven hoopt YellowTipi iedereen een zo duidelijk mogelijke impressie van het festival te geven.' aldus een van de grondleggers van YellowTipi, Joost van Hoof.

De website geeft op elke festivalpagina naast het filmpje alleen de relevante informatie weer. Daarnaast is het gebruiksgemak en de eenvoud te prijzen. De blik van YellowTipi is niet alleen op Nederland en België gericht. Met http://www.YellowTipi.co. uk zijn zij ook bezig de UK van een helder overzicht te voorzien.

Ga voor meer informatie over YellowTipi naar http://www.YellowTipi.nl.

https://twitter.com/YellowTipi

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: