Daft Punk: leading in electro music

20-05-2013 @ 17:32

Het Franse electro-duo DAFT PUNK bestaat uit Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. De twee beginnen als DJ's en remixers, en brengen in 1997 hun debuutalbum Homework uit. Van het album wordt de single 'Around The World' een grote hit. Naast hun muzikale kwaliteiten wordt het duo wereldwijd geroemd om hun videoclips en spectaculaire live-shows.

Al twintig jaar lang definieerd Daft Punk de elektronische muziek stroming. Het album Random Access Memories is hun eerste studioalbum sinds 8 jaar. Op 19 april is de eerste single geprimeurd 'Get Lucky' waaraan Pharrell Williams zijn medewerking verleende en de single is een wereldwijde #1 hit. Pharell Williams werkt ook mee aan het album en hij is niet de enige bekende artiest die zijn medewerking heeft verleend aan dit album. O.a. Nile Rogers en Todd Edwards werkten mee.

Op voorhand is de release van het album één van de meest gewilde en ook gehypte items in de social media, in alle media, incl. geheime luistersessies. De opbouw naar de release is dan ook wel gezien als één van de belangrijkste releases van het jaar. Ook het mysterie rond het duo is perfect in stand gehouden.

Daft Punk: Random Access Memories

release: 20-05-2013

http://www.daftpunk.com/

downloadlink album