Nummer 1 notering in Nederland voor nieuwe album van Gerard Joling

03-05-2013 @ 17:02

Gerard Joling voegt een #1 toe aan de reeks indrukwekkende nationale en internationale successen die hij in de afgelopen 30 jaar heeft gescoord. Zijn nieuwe album Ik Ook Van Jou, dat vrijdag 26 april jl. is uitgebracht via Vosound Records, is 3 mei binnengekomen op de #1 positie in de Album Top 100 van de GFK Dutch album charts. Het is daarmee zijn 17e album waarmee hij een positie in de album Top 100 heeft veroverd. Het is tevens zijn 2e album die de #1 positie in de Album Top 100 weet te behalen. In 2007 lukte hem dat ook met 'Maak me gek' dat album stond toen 3 weken op #1.

Met de eerste single van het album, De nacht voorbij, zette Gerard Joling dit voorjaar zijn tiende #1 hit op zijn naam. Als opvolger van de hit verschijnt vrijdag 10 mei het aanstekelijke, zomerse liedje Mijn liefde op single, dat Gerard heeft opgenomen met cabaretier Jandino Asporaat. De tekst van het liedje is geschreven door Dino Canterburg, alias Damaru, met muziek van Marlon Francis.

Aan de eerste oplage van de cd is een gratis DVD toegevoegd, met daarop een kleine, real life soap, waarvoor Gerard een aantal dagen op de voet is gevolgd door een cameraploeg.

www.gerardjoling.nl