Introducing: The 1975

01-05-2013 @ 17:38

De Britse indie rockband The 1975 komt op 16 mei naar Nederland voor een optreden in Bitterzoet - Amsterdam.
The 1975 is als band actief sinds 2012 en komt uit Manchester. Ze hebben in de Engelse indie-scene al een flinke indruk achtergelaten met o.a. de radiohits 'Sex' (EP nov. 2012) en 'Chocolate' van de EP 'Music for cars' die begin april is verschenen.
Beiden zijn opvallend en hebben al voor een flinke following in eigen land gezorgd. Radiosteun heeft de band al van BBC Radio 1 en momenteel zijn ze aan het touren door o.a. Engeland, Ierland.
Het debuutalbum staat gepland voor september 2013 en gaat zondermeer indruk maken, daarvoor zijn de signalen van hun huidige materiaal al sterk genoeg. De productie is in handen van Mike Crossey (o.a. bekend van Arctic Monkeys en Foals).

16 mei staan ze in het Amsterdamse Bitterzoet. De volgende stap is zonder enige twijfel de grotere zalen. Dit wordt een mooie introductie van de band in Nederland.
In Engeland en Europa is de band onder contract bij Dirty Hit Music (via Universal Music), voor de VS via Vagrant Records.
The 1975 bestaat uit: Matthew Healy (zang, gitaar), Ross MacDonald (basgitaar), Adam Hann (gitaar), George Daniel (drums).

video Chocolate
downloadlink EP Music for Cars

http://the1975.com/

https://twitter.com/the1975