Tweede album van Crystal Fighters

18-03-2013 @ 10:00

Met hun veel geprezen debuutalbum ‘Star Of Love’ en de gouden single ‘Plage’, komt Crystal Fighters op 27 mei met het nieuwe tweede album 'Cave Rave'.

Crystal Fighters snapt de Baskische sound als geen ander en staan bekend om hun vrolijke liveshows vol rauwe energie en oerbeats, waarbij je net zo hard kunt meebrullen als rondstuiteren. In 2013 gaat de band wederom op wereldtoernee, waarvan de meeste shows in mei al maanden van te voren uitverkocht raakten.

Cave Rave” is geschreven in de Baskische heuvels, een regio dat een grote invloed heeft gehad op de sound van Crystal Fighters. Na het schrijfproces is de band naar LA vertrokken voor de opname van het album, waar ze producer Justin Meldal-Johnsen (Beck / M83 / Paramore) hebben gevraagd om “Cave Rave” te produceren.

Dit is folktronica op zijn best: snel, energiek en ultiem dansbaar. Opgepompt door de opzwepende hout-op-houtritmes van traditioneel Baskische txalaparta’s en de donkere kant van de elektronische ritmes is er geen houden meer aan. Crystal Fighters is puur plezier, zoals ook uit de hit ‘Plage’ volop is gebleken. Ook op 'Cave Rave' is het euforische rockgeluid met een techno hart, Baskische invloeden en de rauwe punkenergie aanwezig, alsof we het nooit hebben hoeven missen.

Live:
17 mei – Paradiso – Amsterdam (UITVERKOCHT)
1 november – Heineken Music Hall – Amsterdam

http://www.crystalfighters.com/

https://twitter.com/crystalfighters