Tweede single van tweede album uit van Christiaan Hof

11-03-2013 @ 10:13

Christiaan Hof zingt voor zijn plezier en in het Nederlands en het liefst een beetje up-tempo. Hij doet dat met ontzettend veel passie en toewijding. Wat Chris vooral wil is mensen een positief gevoel geven. Zijn tweede album, simpelweg getiteld 'Christiaan Hof', is sinds november 2012 verkrijgbaar. Het album is geproduceerd door Gordon Groothedde (o.a. Nick & Simon, Xander de Buisonjé, 3JS).

Christiaan heeft bijna 2 jaar aan het album gewerkt en het resultaat is zonder enige twijfel bijzonder, mooi, soms indrukwekkend, maar vooral opvallend. Er zijn in Nederland niet veel van het type artiest zoals Christiaan. Om zich overdag helemaal te kunnen richten op zijn muziek, werkt hij in de nacht als postsorteerder (wanneer slaapt hij dan?).
Het tweede album bevat positieve liedjes vol levensvreugde én stemmige ballades over verlies en eenzaamheid. Christiaan schittert op dit album met zijn heldere stem en verhalende teksten. Op het album wordt ook meegewerkt door Alain Clark, bij wie Christiaan lange tijd achtergrondvocalen zong. Alain zingt mee op het nummer 'Geef nooit op'.

Na jarenlang actief te zijn geweest als liedjesschrijver en producer besluit Christiaan in 2010 om ook op de voorgrond te treden als zanger met zijn debuutalbum 'Ze vangt me'. Het album wordt lovend ontvangen en single 'Dit lichaam luistert niet' maakt veel indruk.

Christiaan is ook actief met zijn Youtube-rubriek Chris' Classix. In deze filmpjes gaat hij op zoek naar persoonlijke verhalen van muziekfans bij Nederlandstalige klassiekers van o.a. Guus Meeuwis, Jan Smit, Acda & de Munnik, Nick & Simon, Jeroen van der Boom. Hij brengt vervolgens op geheel eigen wijze een ode aan deze liedjes, geïnspireerd door deze verhalen. Want dat is wat hij wil doen met zijn muziek: verhalen vertellen. Check deze Hans de Booij-cover maar eens.

Van het album 'Christiaan Hof' is nu een tweede single uitgebracht, dat is 'Nu is alles anders'. De videoclip zal zeker weer opvallend/creatief zijn, want daar staat Christiaan garant voor. Radiosupport zal er voor deze single ook zeker zijn en nu ook graag die hitnotering om hem wat meer in de spotlights te zetten bij het grote publiek, dat verdient hij zo onderhand wel.

p.s. lees zijn facebook en twitter, daar kun je dan te weten komen voor welke Nederlandse artiest hij bezig is om een liedje te schrijven.

http://www.facebook.com/christiaanhof
http://www.christiaanhof.nl/
https://twitter.com/christiaanhof

downloadlink single "Nu is alles anders"