Energieke Spaanse band La Pegatina voor aantal optredens naar Nederland

10-03-2013 @ 22:59

De energieke band La Pegatina uit Barcelona heeft maar één missie: ze willen iedereen met hun Spaanse feestmuziek aan het dansen krijgen. De band, bestaande uit zeven man, speelt een mix van rumba catalana met hier en daar een vleugje ska en cumbia. In 2012 genoten ze van een uitzinnige menigte op Lowlands. Nu komt La Pegatina voor een clubtour naar Nederland: er staan in mei acht optredens gepland.

De band bestaat in 2013 10 jaar. In die tien jaar gaf La Pegatina meer dan 700 shows in 15 landen. Hun muziek werd ruim 10 miljoen keer gedownload en ze verkochten meer dan 40.000 albums.

La Pegatina stelt hun muziek altijd gratis beschikbaar via hun website. Op 25 februari lanceerde La Pegatina het vierde album ‘Eureka!’. Ook dit album is weer gratis te downloaden op LaPegatina.com.

La Pegatina is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een 7 man sterke band. Eerst vestigden ze hun faam in Barcelona en Catalonië, waar zij op dit moment nog steeds immens populair zijn, daarna volgde de rest van Spanje. Sinds enkele jaren is de band ook internationaal actief. In Nederland klonk het startschot in 2010 op Lowlands toen enkele duizenden bezoekers verrast werden door de hyperactieve Spanjaarden.

3VOOR12 schreef: “La Pegatina blaast het tentzeil eraf. Publiek neemt maar geen genoegen: Meer! Meer! Meer!

videoclip 'Non e Pegatina'

La Pegatina bestaat uit: Ferran Ibañez, Sergi Lopez Gry, Ovidi Diaz Escudero, Adrià Salas Viñallonga, Axelito Magnani Yuca, Romain Renard en Ruben Sierra Jimenez

Nederlandse tour 2013:

05 mei Bevrijdingsfestival, Zwolle
08 mei Oosterpoort, Groningen
09 mei Effenaar, Eindhoven
10 mei Doornroosje, Nijmegen
11 mei Tivoli, Utrecht
16 mei Paard van Troje, Den Haag
17 mei Burgerweeshuis, Deventer
18 mei Melkweg, Amsterdam

www.LaPegatina.com

http://www.facebook.com/lapegatinaoficial

Filmpje Lowlands 2012