Single Julia van Nick & Simon op Internationale vrouwendag in 154 versies

08-03-2013 @ 17:55

8 Maart, op Internationale Vrouwendag, zingen Nick & Simon 154 vrouwen toe met een persoonlijke single. De originele single ‘Julia’ is door het duo in 153 alternatieve versies opgenomen. De 154 singles worden digitaal gereleased op de verschillende downloadplatforms. De release gaat bovendien gepaard met een unieke app: de Nick & Simon Cam (www.brandcams.com/nickensimon). Met deze brandcam kunnen fans hun eigen singlecover creëren met een persoonlijke foto en eigen naam. De singlecover is tevens verkrijgbaar als echte wenskaart op www.greetz.nl met het persoonlijke liedje als geluidseffect in de kaart.

Eerder werd al bekendgemaakt dat deze actie is aangemeld bij Guinness World Records als recordpoging. Guinness World Records zal op korte termijn bekend maken of een nieuw record is gevestigd. Binnenkort wordt ook bekendgemaakt welke naam er op de 155ste versie staat. Gordon Groothedde produceerde alle versies voor Nick & Simon.

De single ‘Julia’ en de 154 alternatieve singles zijn allemaal onafhankelijk van elkaar te downloaden. Alle versies zijn tevens te downloaden als ringtone.

De single is ook fysiek verkrijgbaar in acht varianten. Op alle fysieke singles staat de originele ‘Julia’ – versie en ongeveer 20 versies met een andere vrouwennaam. De fysieke singles zijn o.a. te koop bij Bol.com, Singlecd.nl, Muziekkopen.nl en Free Record Shop.

www.nickensimon.nl