Iggy Pop & The Stooges zetten eerste single online

07-03-2013 @ 21:22

De comeback van Iggy & The Stooges is aanstaande. De groep staat op het punt om het nieuwe album 'Ready To Die' uit te brengen. Sinds 7 maart heeft de band de eerste single 'Burn' online gezet.

'Ready To Die' is het eerste album sinds het in 2007 verschenen The Weirdness. Dit album was ook het laatste wapenfeit van bassist Ron Asheton. Hij overleed begin 2009 aan een hartaanval.

'Ready To Die' wordt op 30 april uitgebracht. Naast de single 'Burn' heeft de band ook songtitels als 'Job', 'Sex & Money' en 'Ready To Die' prijsgegeven.

Luister 'Burn' hier

Iggy Pop of eigenlijk James Newell Osterberg is al sinds begin jaren '60 actief in de muziekbusiness. Vanaf 1971 wanneer hij in contact komt met David Bowie, die in 1972 zelfs het Stoogesalbum 'Raw Power' mixt. De twee raken bevriend en na het uiteenvallen van The Stooges support Bowie Iggy Pop met zijn solo-carriere met de twee albums - The Idiot en Lust for Life beiden in 1977 uitgebracht. Legendarisch in Nederland is het optreden in het tv-programma Toppop van Iggy Pop met de single 'Lust for life' waar van het podium weinig heel blijft. Het leven van Iggy Pop is een typisch 'rock n roll-leven met alles er op en aan. Veel drama met o.a. zijn vermeende drugsleven speelt een grote rol. David Bowie blijft langere tijd zijn belangrijkste supporter-ondersteuner, samen maken ze veel muziek, albums, etc. Volgens kenners is Iggy Pop ook de uitvinder van 'stage-diven' wat hij in 1970 zou hebben geïntroduceerd.

Iggy is in 1990 erg succesvol met zijn album 'Brick by brick' en de hitsingle 'Candy' (een duet met Kate Pierson, zangeres van The B52's). Numers die Iggy Pop schreef zijn o.a. 'China Girl' een groot succes voor David Bowie, evenals 'Tonight' het succesvolle duet van David Bowie & Tina Turner. Ook schrijft hij enkele hits voor Debbie Harry (Blondie)

In 2003 werkt Iggy Pop weer eens samen met zijn oude band The Stooges voor het album Skull Ring, waardoor een basis ontstaat voor een reunie in 2005 na meer dan 30 jaar. Er volgens optredens en zelfs een wereldtournee die uiteramte succesvol is, zelfs succesvoller dan in hun eerste 'leven' als band begin jaren '70. In 2007 verschijnt het reunie-album: 'The Weirdness'

http://www.iggyandthestoogesmusic.com/us/news

https://twitter.com/Iggy_Stooges