Simple Minds in de Heineken Music Hall

26-02-2013 @ 15:42

Op donderdag 21 november geeft de Schotse band Simple Minds een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert staat in het teken van hun ‘Greatest Hits Tour’ die in maart in Dublin van start gaat. 

Simple Minds is een van de meest succesvolle Schotse bands aller tijden. Ze verkochten miljoenen albums en hebben meer dan 20 hits op hun naam staan. De band staat garant voor energieke live optredens en tijdens hun ‘Greatest Hits Tour’ zullen ongetwijfeld de klassiekers ‘Alive and Kicking’, ‘Promised You A Miracle’, ‘Waterfront’, ‘Let There Be Love’, 'Belfast Child' en ‘Don't You (Forget About Me)’ voorbij komen. Op 22 maart komt het album ‘Celebrate’, een verzameling van al deze grote hits, uit.

Simple Minds begon in Glasgow in 1977 als new wave groep en behoorde tot de grondleggers van deze innovatieve muziekstroming, de band wordt opgericht door Charlie Burchill, Jim Kerr, Brian McGee en Tony Donald. De eerste twee zijn nog steeds in de band. Begin jaren 80 breekt de band zowel in eigen land, als ook Nederland  door met de single ‘Promised You a Miracle’. De wereldwijde doorbraak volgt in 1985 met de single ‘Don’t You (Forget About Me)’. Het nummer is de soundtrack van de populaire film ‘The Breakfast Club’ en belandt ook in Nederland op nummer één. In 1989 heeft de band opnieuw een #1 hit in Nederland met 'Belfast Child'.

SIMPLE MINDS

Donderdag 21 november 2013
Heineken Music Hall- Amsterdam
Entree: € 45 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.simpleminds.com/sm/index.php

https://twitter.com/simplemindscom