Bospop 2013 met o.a. Amy Macdonald, Racoon, Steven Wilson, Thunder

26-02-2013 @ 10:38

Het programma van Bospop 2013 is weer zes namen rijker. Op zaterdag 13 juli zijn de Schotse zangeres Amy Macdonald en het Zeeuwse Racoon toegevoegd aan de line-up, terwijl op zondag Steven Wilson, Thunder, The Fabulous Thunderbirds en BloYaTop de bühne verrijken. Bospop 2013 vindt op zaterdag 13 en zondag 14 juli plaats in Sportpark Boshoven Weert.

Met debuutalbum ‘This Is The Life’ zette Amy Macdonald zichzelf direct op de muzikale wereldkaart. In totaal gingen er meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank en ook in Nederland ontving Amy platina voor ‘This Is The Life’. De gelijknamige hitsingle werd eind maart 2008 uitgeroepen tot megahit en bereikte zowel in de Single Top 100 als in de Top 40 de eerste positie. In Nederland stond Amy Macdonald allereerst op de planken als voorpogramma van Paul Weller. Hierna volgden optredens in Paradiso, op Pinkpop, Lowlands en in de Heineken Music Hall. Nu, met alweer ruim een half jaar een nieuw album uit, komt Amy naar Weert en staat ze op zaterdag 13 juli op Bospop.

Ook Racoon, nog maar net bekomen van de recentelijk ontvangen Popprijs 2012, versterkt het programma op zaterdag.

Helaas is de Europese tour van Tyler Bryant & The Shakedown geannuleerd en ook het optreden van de Amerikaan Jason Ricci gaat helaas niet door. Laatstgenoemde mag vanwege juridische redenen het land niet verlaten.

Gelukkig wordt er op zondag nog wel flink gerockt in de tent. Onder andere met Steven Wilson, leadzanger en gitarist van de Britse progressieve rockband Porcupine Tree alsmede betrokken bij drie albums van het Zweedse Opeth, maar ook met de Engelse rockband Thunder en de legendarische Amerikaanse bluesrockers van The Fabulous Thunderbirds. Het programma in de tent wordt op zondag geopend door het blues-, rock- en boogietrio BloYaTop.

De 33e editie van Bospop vindt plaats op Sportpark Boshoven. Het muzikale programma van Bospop speelt zich af op twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren BOSPOP 2013
Zaterdag 13 juli: Crosby, Stills & Nash, Roger Hodgson & Band, Amy Macdonald, Racoon, Rowwen Hèze, JJ Grey & Mofro, The Dutch Eagles, The Jacks, The Pink Floyd Sound en Dana Fuchs Band
Zondag 14 juli: ZZ Top, Golden Earring, Within Temptation, George Thorogood & The Destroyers, Steven Wilson, Thunder, The Fabulous Thunderbirds en BloYaTop.

Sportpark Boshoven Weert
Entree weekendticket: € 100 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 59 (excl. servicekosten)
De kaartverkoop voor Bospop 2013 is reeds begonnen via www.bospop.nl.

https://twitter.com/bospop