Racoon viert jubileum met verzamelalbum

20-02-2013 @ 09:06

Racoon viert jubileum met verzamelalbum ‘The Singles Collection

Dat Racoon’s 15e verjaardag niet onopgemerkt voorbij zal gaan, is duidelijk. Kick Uitgevers zette de band al in de bloemetjes met de uitgave van het boek ‘Racoon – Alles voor het liedje’ en zelf stelden ze eerder ook al 3 grote jubileumconcerten in het vooruitzicht voor dit jaar. “Shows die volledig in het teken zullen staan van onze grootste hits”, aldus Racoon.

Dat Racoon nu ook een verzamelalbum aankondigt, zou dus eigenlijk niet mogen verbazen. Maar deze keuze was voor de band zelf helemaal niet evident. “We hebben er heel lang over getwijfeld” laat zanger Bart van der Weide zich ontvallen, “om een aantal zeer uiteenlopende redenen, maar we zijn nu toch heel blij dat het album er komt, en met de inhoudelijke keuzes die we daarbij hebben gemaakt.

Want eerder dan zich te beperken tot de grote radio-hits, opteerde Racoon met ‘The Singles Collection’ voor een verzameling van alle Racoon nummers die ooit als single werden uitgebracht, intussen precies twintig. “Een aantal van deze singles waren destijds geen grote hits”, voegt bassist Stefan de Kroon eraan toe, “maar zijn dat gelukkig in de beleving van onze fans door de jaren wel geworden omdat we ze regelmatig live zijn blijven spelen. En voor een mooie anthologie en de sfeer van het album zijn ze net zo belangrijk als songs zoals ‘Love You More’, ‘No Mercy’ of ‘Feel Like Flying’.”

We hopen met deze verzamelaar niet alleen onze oude fans te plezieren”, aldus gitarist Dennis Huige,maar ook zij die Racoon pas ontdekt hebben met het succes van ons laatste album ‘Liverpool Rain’ en nu ook benieuwd zijn geworden naar ons oudere werk.

The Singles Collection’ komt uit op 15 maart, in een Limited Edition Deluxe versie in mooie digipack. 

TRACKLISTING
01. Feel like flying
02. Blue days
03. Smoothly
04. Eric's bar
05. Side effects
06. Happy family
07. Love you more
08. Laugh about it
09. Brother
10. Close your eyes
11. Lucky all my life
12. Clean again
13. Before you leave
14. My town
15. No mercy
16. Took a hit
17. Don't give up the fight
18. Liverpool rain
19. Freedom
20. Oceaan

http://racoon.nl/site.php

https://twitter.com/racoonband