Dave Clarke Presents tijdens Koninginnenacht in de Melkweg Amsterdam

07-02-2013 @ 19:08

Met de knaller van een uitverkochte ADE-editie nog vers in het geheugen presenteert de Melkweg in samenwerking met Dave Clarke een nieuwe editie van Dave Clarke Presents @ klinch, ditmaal tijdens Koninginnenacht op 29 april. Het Dave Clarke Presents concept reflecteert de brede, vooruitstrevende muzikale smaak van de Amsterdamse Brit waarbij Clarke altijd de balans tussen gevestigde, grote namen en het frisse, aanstormende talent uit de techno en aanverwante stijlen opzoekt. Ook deze keer heeft de Britse top-dj weer een blik aan interessante namen opengetrokken, waaronder Paul Ritch (live), Cari Lekebusch, Steve Rachmad, Perc en Delta Funktionen.

Dave Clarke behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Wekelijks is de Baron Of Techno in de grootste clubs ter wereld te vinden en zijn eigen White Noise radioshow en podcast, uitgezonden door het Franse radiostation Radio FG en het Ierse Radio 2FM, is een instituut voor techno en electro liefhebbers. Sinds kort is Clarke weer aan het produceren geslagen; samen met Mr. Jones leverde Clarke onder het Unsubscribe alter ego remixes af voor o.a. Boys Noize, Octave One, Simplicity Is Beauty, Gesaffelstein en Engine. Onder Dave Clarke remixte de Brit onlangs de uit Manchester afkomstige folk-pop band I Am Kloot.

Dave Clarke Presents @ klinch programmeert wederom een rijtje aantrekkelijke headliners aan de zijde van de Brit. Allereerst Paul Ritch, die door zijn spetterende live sets inmiddels wereldwijd op handen wordt gedragen en wekelijks op verschillende continenten het dak eraf speelt. De tweede gevestigde naam is de Zweed Cari Lekebusch, al jarenlang een van de steunpilaren van de Zweedse techno scene. Amsterdamse trots Steve Rachmad mag al meer dan twintig jaar een van de grote techno-iconen van Nederlandse bodem genoemd worden en nog altijd behoort hij tot de absolute wereldtop.

Een naam die de laatste tijd steeds meer de ronde doet is die van Perc, die met zijn donkere, subtiele en toch flink doordenderende sets de technoliefhebber blijft verrassen. Hetzelfde mag worden gezegd over Delta Funktionen, een van de grote nieuwe namen afkomstig van het Amsterdamse Delsin label die onlangs in zijn eentje de gehele Trouw uitverkocht. De line-up wordt compleet gemaakt door Estroe, Dave Clarke’s productiepartner Mr. Jones en de upcoming Mirella Kroes.

Tickets zijn per direct in de voorverkoop en bedragen 27,- euro (voor leden 25,- euro). Online zijn de tickets te bestellen via http://www.ticketmaster.nl/. Let op: vanaf januari is het voor klinch-avonden niet langer nodig een lidmaatschap te kopen en geldt in de meeste gevallen een leeftijdsgrens van 18 jaar.

www.melkweg.nl | www.daveclarke.com

https://twitter.com/DJDaveClarke