Yesterdays future: Family 'Bandstand' 1972

18-01-2013 @ 21:44

Geboren uit de vruchtbare R&B bodem van de vroege Sixties, vormde de Engelse groep Family hun sound om naar een unieke mix van Blues, Folk, Jazz, Psychedelia en Rock met een centrale rol voor de markante vocalen van frontman Roger Chapman. Het zesde album ‘Bandstand’ verscheen in 1972 en is wellicht hun meest succesvolle album. Op het album vindt gitarist Chris Whitney de juiste balans tussen artrock en high energy rock’n’roll.Van het album werd de single "Burlesque" in Engeland net geen Top 10 hit. Hiervoor had de band een hit met "The weaver's answer" (1970) en "In my own time" (1971).

Het album is nu na 40 jaar opnieuw uitgebracht, geremastered van de originele tapes en aangevuld met liner notes en vier niet eerder verschenen demotracks.

Family bestond tussen 1966 en 1973. Ten tijde van "Stand" bestond de groep uit:

Roger Chapman – zang, percussie, saxofoon
John Wetton – gitaar, bas, zang
John 'Poli' Palmer – toetsen, fluit, percussie
Charlie Whitney – gitaar
Rob Townsend – drum, percussie
gastoptreden op dit album "Stand" is van Linda Lewis (op "Broken Nose")

John Wetton, ging later in zee met o.a. Peter Banks, Brian Eno, King Crimson, Bryan Ferry,
Roxy Music, Uriah Heep, UK, Asia, en heeft soloalbums uitgebracht.
Roger Chapman startte na Family een succesvolle solocarriere en was ook i.s.m. Mike Oldfield succesvol met de singlehit: "Shadows on the wall" (1983).

September 2012 kondigen oud bandleden een éénmalige reunie aan voor een optreden op 2 februari 2013 in de O2 Shepherds Bush Empire, London. De band zal dan bestaan uit Roger Chapman, John 'Poli' Palmer, Rob Townsend en Jim Cregan. http://www.familybandstand.com-reunion

FAMILY "Bandstand"

label: madfish, distr. Benelux: bertus

release: 28-01-2013