Eerste (echte) single en labeldeal voor Johannes Rypma

16-01-2013 @ 11:11

The Voice of Holland (2012) finalist Johannes Rypma heeft een contract getekend met muzieklabel Artist & Company. Zijn coaches bij The Voice of Holland Nick & Simon staan onder contract bij hetzelfde label. De eerste single van de Friese Johannes staat gepland op 1 februari. De single met de titel ‘Play me’ is een onvervalst rocknummer, geschreven door producer Gordon Groothedde samen met Allan Eshuijs en de uit Nashville afkomstige songwriter Andrew Dorff.

Het bijzondere aan deze single is dat er gelijktijdig twee versies verschijnen: een Engelstalige en een Friestalige versie getiteld ‘In libben yné Rock n Roll’ waarvan de Friese tekst geschreven werd door Syb van der Ploeg van de Friese popgroep De Kast.

De twee versies van ‘Play me’ zijn vanaf 1 februari overal verkrijgbaar.

Johannes werkt momenteel ook samen met Gordon Groothedde aan zijn eerste album dat evenals de single de titel ‘Play me’ draagt. Het album verschijnt op 1 maart en bevat naast de twee versies van de single een groot aantal nieuw geschreven stukken. Daarnaast staan op het album een aantal bekende covers uit de liveshows van The Voice of Holland, waaronder de top 5-hit ‘When the lady smiles’, het Bryan Adams nummer ‘Summer of 69’, ‘How you remind me’ (Nickelback) en ‘Sex on fire’ (Kings of Leon).

Johannes over zijn contract: The Voice of Holland is één groot avontuur geweest en daardoor heb ik nu ineens een contract bij Artist & Company, het label van mijn oud-coaches Nick & Simon. Dat is natuurlijk super, omdat we daardoor goed contact zullen houden. ‘Play me’ is echt een hele vette single geworden!!! En ook leuk dat de single in het Fries uitkomt!

Nick & Simon over hun TVOH-kandidaat Johannes: Wij hebben de eerste single van Johannes Rypma al mogen horen. Wat goed!! Kicken!

De 20-jarige Friese Johannes behaalde met grote meerderheid de finale van The Voice of Holland 2012 voor het team van Nick & Simon. Uiteindelijk werd hij tweede na Leona Phillipo. Voor zijn deelname aan The Voice of Holland trad Johannes al frequent op mijn zijn eigen band in Friese feesttenten. Zijn droom was altijd om de nieuwe Syb van der Ploeg te worden. Om dat doel te bereiken, besloot hij mee te doen aan The Voice of Holland, hij wilde één keer in zijn leven een poging hebben gedaan om door te breken via een talentenjacht. Johannes volgde tot voor kort een opleiding tot tractormonteur, maar besloot onlangs om zich uit te schrijven zodat hij zich volledig kan richten op zijn zangcarrière.

https://twitter.com/johannesrypma

http://www.facebook.com/johannes.rypma

http://www.johannesrypma.nl/