Legendarisch comedy duo Cheech & Chong op 7 maart 2013 in Carré

15-12-2012 @ 22:09

Op 7 maart 2013 zal het legendarische stand up comedy duo Cheech & Chong (Cheech Marin en Tommy Chong) een éénmalig optreden geven in Carré, Amsterdam. Dit is de eerste keer dat het duo op een Nederlands podium te zien is. De show is onderdeel van de Europese tour getiteld ‘Light up Europe’.

Cheech & Chong treden al samen op sinds de begin jaren '70 als stand up comedy duo en maakten samen zo’n tien comedy albums, waarvoor ze maar liefst vier Grammy nominaties hebben ontvangen en er ook daadwerkelijk één kregen voor hun album ‘Los Cochinos’ uit 1973.

Daarnaast hebben ze als duo acht, voornamelijk low-budget, films gemaakt. Afzonderlijk zijn ze als acteur in vele films en series te zien zoals Lost en Grey’s Anatomy. Ook hadden ze de eer om als animatie in South Park te verschijnen. Hun debuutfilm ‘Up in Smoke’ uit 1978 bereikte in die tijd een box office van boven de $100m en is ondertussen een classic te noemen in het comedy genre. Cheech & Chong worden met hun absurde gevoel voor humor en veelvuldig gebruik van marihuana en hasj in de films één van de grondleggers van de zogenaamde ‘stonerfilms’ genoemd.

Een unieke kans dus voor de liefhebbers van de absurde coffeeshop humor om deze cult legendes in Nederland aan het werk te zien.

Bekijk hier een aantal trailers en fragmenten:

http://www.youtube.com/watch?v=VV25KjoYmwk
http://www.youtube.com/watch?v=k2pXxHW1DHs
http://www.youtube.com/watch?v=hDt5kVOfwfY

Cheech & Chong – Light up Europe

Donderdag 7 maart 2013
Carré - Amsterdam
Entree: €39,- / €44,- / €49,- / €54,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20:00 uur

http://www.cheechandchong.com/