Mumford & Sons in de Ziggo Dome

06-11-2012 @ 20:12

Op zaterdag 30 maart geeft de Britse folkpopband Mumford & Sons een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

Mumford & Sons wordt in december 2007 opgericht door Marcus Mumford (vocalen, gitaar en drums), Winston Marshall (vocalen, banjo), Ben Lovett (vocalen, keyboard, orgel) en Ted Dwane (vocalen, dubbele bas) die elkaar vinden in een voorkeur voor country, bluegrass en folk.

Het debuutalbum ‘Sigh No More’ dat in 2009 verschijnt, levert de band met de hits ‘Little Lion Man’, ‘The Cave’ en ‘Roll Away Your Stone’ meteen groot succes op. Het album wordt platina in Nederland, dubbelplatina in de Verenigde Staten en zelfs vier keer platina in Groot Brittanië. Ook geeft de band een aantal memorabele optredens, onder meer op Lowlands, Pinkpop en in een uitverkochte Heineken Music Hall.

In september is het tweede album ‘Babel’ verschenen. Dit album kwam direct op de eerste plek binnen in zowel Groot-Brittannië als de VS en is het snelst verkopende album van 2012. Ook in Nederland haalde het album de toppositie. Deze week verschijnt de tweede single ‘Lover Of The Light’, de opvolger van ‘I Will Wait’.

Mumford & Sons

Zaterdag 30 maart 2013
Ziggo Dome, Amsterdam
Entree: € 31 en € 36 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.mumfordandsons.com/

https://twitter.com/MumfordAndSons

downloadlink album Babel