Programma van Mega Piraten Festijn in Gelredome 15 december rond

31-10-2012 @ 23:20

Met onder andere Jan Smit, 3JS, Frans Duijts, Jannes en twee speciale showblokken

Het Mega Piraten Festijn is op zaterdag 15 december voor de vierde keer te gast in het GelreDome in Arnhem. Met deze stadioneditie van het festival sluit het MPF traditiegetrouw het seizoen af. De voorverkoop is inmiddels begonnen. “De crème de la crème van de Nederlandstalige muziekwereld is weer bij”, stelt organisator Eddy Mensink.

Het programma omvat optredens van: Jan Smit, Jannes, 3JS, Frans Duijts, Thomas Berge, Koos Alberts, Sieneke, Marianne Weber, Gebroeders Ko, Vinzzent, Helemaal Hollands, Monique Smit, Jan Keizer & Anny Schilder, Django Wagner, Peter Beense, Lee Towers, Milan Milano, Winnie, Gino Graus, Anita Meyer, De Piratentoppers en Willem Barth.

Maar er is meer: het Mega Piraten Festijn in het Gelredome biedt twee speciale showblokken: 60’s, 70’s en 80’s Live en 444 jaar Nederlandse Polonaise. Het eerste biedt een podium aan een aantal helden uit de jaren zestig, zeventig en tachtig (en ook nog van nu): Armand, Peter Koelewijn, Toontje Lager, Het Goede Doel en George Baker. “Ze zingen allemaal hun grootste hit uit die periode”, vertelt Eddy Mensink. “Het is bovendien een leuke verbreding van onze formule. Het is de eerste keer dat we artiesten als Armand, Toontje Lager en Het Goede Doel op ons festijn hebben geprogrammeerd.

Het tweede showblok bevat optredens van Ria Valk, Arie Ribbens, Frans Theunisz, De 2 Pinten en De Deurzakkers. De bijzondere naam van het showblok: 444 jaar Nederlandse Polonaise, komt voort uit de leeftijden van de optredende artiesten. “Samen zijn ze inderdaad 444 jaar en ze zorgen nog steeds voor een echte carnavalsfeer.

De eerdere drie edities van het MPF in het GelreDome waren enorme successen. De eerste keer was het stadion op enkele honderden plaatsen na uitverkocht en de tweede keer mocht het uitverkocht-bordje op de deur. Ook vorig jaar was het GelreDome afgeladen. “De publieksreactie was telkens uitzinnig”, stelt Eddy. “We omschrijven het MPF al jaren als ‘Het grootste meezingfestijn van Nederland’, maar met het MPF in het GelreDome hebben we een nieuwe standaard gezet. Nog nooit klonk het Nederlandstalige lied uit zoveel kelen tegelijk!

Het MPF in het GelreDome vormt ook dit jaar weer de finale van de grote MPF-tournee, die dit jaar zeven haltes telde. “Het is de bedoeling om samen met alle liefhebbers van het Nederlandstalige lied een grandioos feest te vieren”, vertelt Eddy. “Een locatie als het GelreDome geeft ons bovendien alle ruimte voor een zeer uitgebreide podiumproductie. We willen er echt weer een feest voor het oog van maken.”

Het Mega Piratenfestijn is in heel Nederland een begrip. Het MPF draagt het motto ‘Het grootste meezingfeest van Nederland’ met trots. De opzet van het MPF is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Voor meer informatie zie www.megapiratenfestijn.nl.

Programma

Het affiche bevat de volgende namen: Jan Smit, Jannes, 3JS, Frans Duijts, Thomas Berge, Koos Alberts, Sieneke, Marianne Weber, Gebroeders Ko, Vinzzent, Helemaal Hollands, Monique Smit, Jan Keizer & Anny Schilder, Django Wagner, Peter Beense, Lee Towers, Milan Milano, Winnie, Gino Graus, Anita Meyer, De Piratentoppers en Willem Barth. Het Mega Piraten Festijn in het Gelredome biedt twee speciale showblokken: 60’s, 70’s en 80’s Live en 44 jaar Nederlandse Polonaise. Het eerste biedt een podium aan een aantal helden uit de jaren zestig, zeventig en tachtig (en ook nog van nu): Armand, Peter Koelewijn, Toontje Lager, Het Goede Doel en George Baker. Het tweede showblok bevat optredens van Ria Valk, Arie Ribbens, Frans Theunisz, De 2 Pinten en De Deurzakkers. Natuurlijk neemt Willie Oosterhuis de presentatie voor zijn rekening en zal het MPF weer bol van verassingen staan!

Het stadion is geopend vanaf 18.00 uur. Het programma duurt van 18.30 tot 23.00 uur.

Voorverkoop

Kaarten (vanaf 17,50 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast via www.megapiratenfestijn.nl en www.paylogic.nl.