Jaimi Faulkner schrijft vooral hele mooie liedjes

21-10-2012 @ 11:45

Hij woont in Berlijn en komt uit Australië. We hebben het over singer-songwriter en meestergitarist Jaimi Faulkner. Begin oktober verscheen zijn single ‘Turn Me Around’ . Het is de tweede single van de sympathieke Australiër; eind april kwam zijn double A-side single ‘If It’s Me’ - In My Father’s Boots’ uit. Deze single kreeg support op Radio 2 en 6 en zijn live performances op de diverse radiostations (waaronder 4x op 3FM!) maar ook in Tivoli en op de Rhythm & Bluesnight in de Oosterpoort maakten grote indruk.
Nam Faulkner afgelopen april nog Australische en Duitse gastspelers mee; de nieuwe single is een home recording; zelfs de duidelijk aanwezig trompet werd aan zijn keukentafel opgenomen. Alleen het mixen en masteren is gedaan in een echte studio. Het was een bewuste keuze om het roer om te gooien en back to basics te gaan: Faulkner worstelde het laatste jaar enorm met de druk die er vanuit de muziekwereld op hem gelegd werd om toch vooral een hit te schrijven. Dit blokkeerde zijn creativiteit en zijn speelplezier. Ondanks zijn groeiend succes dacht hij zelfs even aan stoppen omdat hij bijna vergeten was waar het als het muzikant zijn eigenlijk om draait; vooral trouw blijven aan jezelf. Zo ontstond het liedje ‘Turn Me Around’, waarin de Australiër pleit voor gewoon mooie liedjes schrijven, of ze nu commerciële potentie hebben of niet. Dat juist dit liedje uitgekozen werd als tweede single is op zijn minst frappant te noemen. Op de bijbehorende clip spelen zijn fans een belangrijke rol; de clip wordt samen met hen gemaakt.

Jaimi Faulkner begon op jonge leeftijd als bluesgitarist/zanger en won in zijn thuisland diverse prijzen. In 2010 liet hij zijn band in zijn thuisland achter en verhuisde naar Berlijn om solo zijn geluk in Europa te beproeven. Faulkner ’s stijl is een unieke mix van folk, blues, soul en popmuziek. Dat dit niet altijd of misschien wel bijna niet in het format van de commerciële radiostations past is zeker een handicap. Toch is er een breed publiek voor dit multitalent en dat bewees hij ruimschoots met succesvolle tours door Duitsland en Nederland. Zo deed hij een Duitse theatertour met Stevie Ann en Vonda Shepard, tourde als special guest van Paul Young en supporte in NL artiesten zoals Waylon en Jon Allen. Ook stond hij solo op mooie festivals en lanceerde zijn eerste single in Tivoli, Utrecht. Met zijn briljante gitaarspel, sterke liedjes, soulvolle stem en innemende persoonlijkheid pakt hij zowel publiek als dj’s in en het is misschien gewoon een kwestie van een lange adem of wachten op het juiste label, of hij komt tot de ontdekking dat hij alles best in eigen beheer kan doen, met de juiste mensen om zich heen.

Muziekblad OOR kopte namelijk al: “Jaimi Faulkner raakt glimlachend de ziel” en sloot een artikel af met: “Faulkner wordt een grote.”

Jaimi Faulkner is door Mojo Concerts en 3FM toegevoegd aan het Songbird Festival op 25 november a.s. ook is hij een samenwerking aangegaan met enkele Nederlandse zangers/zangeressen waaronder DJ Rudy Mackay & zangeres Rebekka Ling.

http://www.jaimifaulkner.com