Memphis Maniacs Supersize clubtour in november - december 2012

12-10-2012 @ 20:10

 

In 2011 besloot Memphis Maniacs na een succesvol festivalseizoen voor de eerste keer een clubtour te doen en verkocht die vervolgens op een paar tickets na helemaal uit. Reden genoeg dus voor de SUPERSIZE clubtour 2012, waarbij Memphis Maniacs het allemaal nog wat groter wordt aangepakt.

Vanaf half november treden de heren Maniacs binnen 6 weken op bij 20 poppodia door heel het land. Ten opzichte van de vorige tour zal er bijna een uur nieuw materiaal voorbijkomen.

Intussen heeft de band niet stilgezeten: Zo deed ze op 5 mei per vliegtuig drie bevrijdingsfestivals aan om hiermee het begin in te luiden van een bomvolle en diverse festivalzomer, die leidde van de Zwarte Cross tot Concert at Sea via Oerol, waar maar liefst drie keer op 1 dag werd opgetreden.

Op 12 oktober sluit Memphis Maniacs tijdens Festyland het Nederlandse festivalseizoen af om de ochtend erna te vertrekken richting Berlijn, waar ze een showcase doen bij de roemruchte club White Trash; een eerste stap om vaste voet te krijgen aan de Duitse grond. Hierna gaat de band zich voorbereiden op de clubtour die op 15 november begint en op 29 december zal worden afgesloten in de Melkweg, wat op de kop af het 100e optreden van de band zal zijn in 2012!

­Clubtour data:

do 15 nov - De Peppel -Zeist

vr 16 nov - Bibelot - Dordrecht

za 17 nov - Manifesto - Hoorn

do 22 nov - Bergen op Zoom - Gebouw T

vr 23 nov - Luxor Live - Arnhem

za 24 nov - Bolwerk - Sneek

do 29 nov - Oosterpoort - Groningen

vr 30 nov - Effenaar - Eindhoven

za 1 dec - Burgerweeshuis - Deventer

do 6 dec - Mezz - Breda

vr 7 dec - So What! - Gouda

za 8 dec - Patronaat - Haarlem

vr 14 dec - Underground - Lelystad

za 15 dec - Perron55 - Venlo

vr 21 dec - Tivoli Oudegracht - Utrecht

za 22 dec - Paard van Troje - Den Haag

zo 23 dec - Doornroosje - Nijmegen

wo 26 dec - Nieuwe Nor - Heerlen

vr 28 dec - Hedon - Zwolle

za 29 dec - Melkweg - Amsterdam

http://www.memphismaniacs.com/