One last tour: Swedish House Mafia naar Ziggo Dome

24-09-2012 @ 22:41

Met trots presenteert SWEDISH HOUSE MAFIA de laatste etappe van hun wereldtournee. Na een week lang stippen plakken over de hele wereldbol, met meer dan 20.000 gespotte vliegtuigen en projecties, en fans die er over de hele wereld mee bezig waren – zodat de aanstaande tournee tweemaal trending was op Twitter – zijn de data nu eindelijk bekend. One Last Tour, hun meest uitgebreide en extravagante show tot op heden, begint op 16 november in Dubai, waarna de Zweedse band vele continenten zal bezoeken en voor het eerst in India, Rusland en Zuid-Afrika gaat spelen.

Op 7 december treedt Swedish House Mafia op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Vanaf februari 2013 zal de band Noord-Amerika bezoeken, waar ze weer een optreden zullen geven in de legendarisch Madison Square Garden, maar ook in het Barclay Center.

Voor de band zal One Last Tour een emotionele lading hebben omdat ze afscheid nemen van al hun fans, over de hele wereld. Het zal een memorabele tournee worden, voor zowel de fans als de band; een speciaal en spectaculair einde voor al diegenen die Came, Raved and Loved!

Tourdata:
16 november – World Trade Centre, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
17 november – Sun Arena Polo Ground, Mumbai, India
18 november – Unitech Golf Course, Delhi, India
22 november – Friends Arena, Stockholm, Zweden
23 november – Friends Arena, Stockholm, Zweden
24 november – Friends Arena, Stockholm, Zweden
26 november – Forum, Kopenhagen, Denemarken
29 november – O2 Arena, Praag, Tsjechië
30 november – WM Park Planai, Schladming, Oostenrijk
01 december – Sportpaleis, Antwerpen, België
06 december – Festhalle, Frankfurt, Duitsland
07 december – Ziggo Dome, Amsterdam, Nederland
08 december – Bercy, Parijs, Frankrijk
15 december – Stadium Live, Moskou, Rusland
18 december – Pavilhão Atlântico, Lissabon, Portugal
22 december – Telenor Arena, Oslo, Noorwegen
25 januari – Wild Waters, Johannesburg, Zuid-Afrika
26 januari – Wild Waters, Johannesburg, Zuid-Afrika
27 januari – Lourensford Wine Estate, Kaapstad, Zuid-Afrika
20 februari – United Centre, Chicago, VS
23 februari – Rogers Centre, Toronto, Canada
27 februari – Bell Centre, Montreal, Canada
01 maart – Madison Square Garden, New York, VS
02 maart – Barclay Center, New York, VS
09 maart – Masquerade Motel @ Historic Park, Los Angeles, VS

Het tweede compilatiealbum van SWEDISH HOUSE MAFIA met de titel ‘Until now’ is verkrijgbaar vanaf 19 oktober. Op het album staat de officiële soundtrack van One Last Tour (voor meer informatie, ga naar: http://www.onelasttour.com/). Het is de opvolger van het mixalbum ‘Until One’. Op het album staat een unieke verzameling van originele tracks, remixes, exclusieve samenwerkingsverbanden, clubfavorieten en soloproducties.

De hoogtepunten van ‘UNTIL NOW’ behoorte ook de single, ‘Don't you worry child’ (feat. John Martin), – die voor het eerst te horen was tijdens de laatste show van de band in de Milton Keynes Bowl in Engeland, voor een publiek van 65.000 man. Ook op het album: het nummer ‘Every Teardrop Is A Waterfall’ van Coldplay vs. Swedish House Mafia, dat nog niet eerder is uitgebracht; de clubhits ‘Calling’ en ‘In My Mind’, de track ‘Lights’ van Steve Angello en Third Party, de remix van hun productie voor Ushers ‘Euphoria’, en meer tracks die nog niet eerder waren verschenen.

Nadat zij de clubs op stormachtige wijze veroverden in 2010, brachten de Zweden hun grote clubtrack ‘One’ uit, en de platina single ‘Miami 2 Ibiza’ met Tinie Tempah. Beide tracks verschenen op het dubbel-gouden compilatiealbum ‘Until One’, die twee jaar nadat hij werd uitgebracht nog steeds in de album top-50 staat. Hierna volgt de single ‘Save The World’ die over de hele wereld een grote hit werd. Ze luidden het jaar 2011 uit met een show voor 20.000 mensen in de Madison Square Garden in New York, die in een luttele tien minuten was uitverkocht. Dit jaar brachten ze ‘Antidote’ uit, hun hoogste binnenkomer tot nu toe, een samenwerking met Pendulum’s Knife Party. Ook verscheen een tweede en betere Masquerade Motel in Miama en zag het aanstekelijke ‘Greyhound’ het licht, een Zweeds samenwerkingsverband met Absolut Vodka. Deze zomer nam SWEDISH HOUSE MAFIA knallend afscheid van het Verenigd Koninkrijk met hun grootste headline show in de Milton Keynes Bowl, tegen een spectaculair decor van vuur, lasers en vuurwerk.

Until Now” de soundtrack van de tour komt uit op 19 oktober

Bekijk hier de officiële videoclip van “Don’t You Worry Child

http://www.swedishhousemafia.com/
http://www.facebook.com/swedishhousemafia
https://twitter.com/swedishousemfia

Swedish House Mafia

vrijdag 7 december
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: € 55 (excl. servicekosten)