Debuutalbum Skip & Die 8 oktober uit

14-09-2012 @ 22:24

17 Augustus openden SKIP & DIE Lowlands en de reacties uit binnen- en buitenland liegen er niet om. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een aantal belangrijke internationale deals (ze zijn o.a. geboekt voor het Reeperbahn festival in Hamburg en ze treden in België op tijdens de presentatie van de Converse mixtapes 5) en 8 oktober zal het debuutalbum Riots in the Jungle van SKIP & DIE in 31 landen worden uitgebracht. Maak vast kennis met de eerste single Love Jihad! De clip is van de hand van frontvrouw Cata.Pirata, net als het artwork van het album en alle overige visuele aspecten.

SKIP&DIE ontstond als tweemansproject van de Zuid-Afrikaanse vocaliste/kunstenares Catarina Aimée Dahms (aka Cata.Pirata) en de Nederlandse muzikant/producer Jori Collignon (Nobody Beats The Drum/C-Mon & Kypski). Riots in the Jungle is geschreven door Cata.Pirata en Jori tijdens hun reis door Soweto, Johannesburg, Kaapstad en Gugulethu (Zuid-Afrika) en is ontstaan uit de samenwerking met een aantal van Zuid-Afrika’s meest toonaangevende en inspirerende muzikanten. Catarina en Jori omschrijven deze 2 maanden als een “magische ervaring”. Ze werkten er met o.a. vocaliste Gazelle, hip hop crew Driemanskap, rappers Emza & Magebz, experimentele rockmuzikant (ook BLK JKS) João Orecchia en de Season Marimba Stars. Catarina en Jori ontwikkelden hun sound met verschillende muzikanten in de Nederlandse studio en ondertussen breidde de live line-up zich uit van het oorspronkelijke duo naar een 5-mans formatie, met als frontvrouw uiteraard Cata.Pirata (vocalen) en daarnaast de twee percussionisten Gino ‘Boombambu’ Bombrini en Nique Quentin, Daniel Rose (gitaar, sitar, saz) en René Kuhlmann (electronics). Gino, Daniel en René waren ook gastmuzikanten op het album, naast de blazers van De Jongens Driest, waarvan twee heren ook in de Amsterdam Klezmer Band spelen.

Riots in the Jungle blijft echter het geesteskind van Jori en Cata.Pirata. Zij creëerden samen een gevarieerde en opwindende verzameling tracks, met buitengewoon productiewerk, opzwepende beats, geweldige muzikale reisimpressies, inventieve arrangementen en Cata.Pirata’s scherpzinnige teksten en hypnotiserende stemgeluid. Het resultaat is een zinderende mix van “global bass, rap, afro beats, blazing sun, dusty roads, township shacks, cockroaches, skulls, bones & lovebirds”, in het Engels, Afrikaans, Xhosa, Zoeloe, Spaans en Portugees.
De releaseparty van Riots In The Jungle is 17 oktober in Paradiso tijdens het Amsterdam Dance Event.

SKIP & DIE – "Riots in the Jungle"
release: 8 oktober 2012
label: Crammed Discs distr.: Coast to Coast

www.skipndie.com

https://twitter.com/SKIPnDIE

downloadlink single Love Jihad