Mark Knopfler naar Ziggo Dome

03-09-2012 @ 13:23

Mark Knopfler vestigt zijn naam als topgitarist met zijn band Dire Straits en behoort tot het summiere lijstje van grootste gitaristen aller tijden. Deze succesvolle artiest komt op 14 mei 2013 naar de Ziggo Dome, Amsterdam. 

Tijdens zijn jaren met Dire Straits en zijn solocarrière verkocht Knopfler meer dan 120 miljoen albums wereldwijd. Dit jaar is het net twintig jaar geleden dat Dire Straits hun laatste show speelden. Maar Knopfler ging door en floreert ook solo. Knopfler heeft vele hits op zijn naam staan en hij heeft net zijn achtste studioalbum klaar. ‘Privateering’ ligt vanaf 31 augustus in de winkels.

Voor het eerst komt Knopfler met een dubbelaar op de proppen. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik wil schrijven”, licht hij toe, “Ik geniet steeds meer van het hele proces van schrijven, opnemen en live spelen. Het voelt voor mij bijna als een lange trip.” Naast nieuw materiaal maakt Knopfler maar wat graag plaats voor zijn oude klassiekers. “De Dire Straits nummers maken deel uit van onze levens. Ik speel de nummers graag een tikje anders om niet routineus te klinken. Maar ik hou ervan die nummers opnieuw te spelen. Ik heb ze geschreven en mijn fans houden ervan. Zo simpel is het.

Mark Knopfler’s typische gitaarspel weerklinkt als vanouds en samen met zijn achtkoppige band kijkt hij uit naar de tour in 2013. Met patent op goed songschrijfwerk en grote hits van zijn hand maakt de Ziggo Dome zich op voor een prachtige avond op dinsdag 14 mei 2013.

An evening with Mark Knopfler and band

Dinsdag 14 mei 2013
Ziggo Dome - Amsterdam
Entree: €44,- / €49,- / €54,- / €59,- prijs (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.45 uur

http://www.markknopfler.com/

downloadlink album Privateering