Icoon Adam Ant naar NL voor 2 optredens

24-08-2012 @ 15:12

Als onderdeel van zijn succesvolle 2012-tournee doet ADAM ANT Nederland aan. Na uitverkochte shows in Engeland (o.a O2), Australië en de US staat hij met zijn band The Good the mad & the lovely Posse op 8 december in de gloednieuwe ECI Cultuurfabriek in Roermond en op 9 december in het Patronaat in Haarlem.

Afgelopen juni speelde ADAM ANT als headliner op Parkpop in Den Haag, het eerste optreden op Nederlandse bodem in 30 jaar. Daar bewees hij nog steeds in de hoogste league van de muziekwereld thuis te horen.

ADAM ANT begon eind jaren 70 in de underground scene van Londen. Malcolm Maclaren, manager van the Sex Pistols, nam Ant onder zijn hoede. Zijn opzienbarende kleding en baanbrekende videoclips en zorgden voor een ware antmania. Hij groeide uit tot een idool zoals Engeland ze zelden had gekend. Ook buiten zijn thuisland sloegen ADAM & THE ANTS in als een bom. Ze scoorden hits met onder meer Stand & Deliver, Prince Charming, Puss'nBoots en Goody Two Shoes.
Na het uiteenvallen van de groep ging Ant solo verder. Hij verhuisde naar Los Angeles en acteerde in verschillende Hollywood producties. Weer terug in London publiceert hij zijn autobiografie Stand & Deliver, waarin hij onder meer openhartig schrijft over zijn bi-polaire stoornis.

Het voorprogramma tijdens de Nederlandse shows wordt verzorgd door Georgie Girl & her Poussez Posse met front lady Georgina Baillie. Baillie is de kleindochter van Andrew Sachs (Manuel uit Fawlty Towers). De voormalige partner van Russell Brand speelt met haar 3 medemuzikantes onvervalste punkrock.

Een nieuw album van ADAM ANT wordt eind 2012/begin 2013 verwacht.

http://www.adam-ant.net/

https://twitter.com/AdamAOfficial