Bloc Party voor HMH concert Amsterdam

18-08-2012 @ 13:55

17 Augustus genoot het Lowlands publiek nog van een opzwepend optreden van het Britse rockkwartet Bloc Party in de Alpha tent. Niet veel later kwam de bevestiging van een uitgebreide tour ter ondersteuning van het nieuwe studioalbum “FOUR”. Op zaterdag 16 februari staat Bloc Party in de Heineken Music Hall te Amsterdam. 

Nog geen jaar geleden rees de vraag of er ooit nog nieuwe muziek van Bloc Party zou uitkomen. En nu geeft de band zelf het antwoord met de release van het ijzersterke nieuwe album FOUR. Na een uitgebreide rustpauze kwamen zanger/gitarist Kele Okereke, gitarist Russell Lissack, bassist Gordon Moakes en drummer Matt Tong in de winter van 2011 in New York weer samen.

De groep grijpt terug op de rauwe passie en energie die zo kenmerkend zijn voor de liveshows van Bloc Party. In plaats van gebruik te maken van moderne productietechnieken en digitale mogelijkheden werd er gekozen voor een oefenruimte, intstrumenten en de magie en chemie van het samenspel. En FOUR is daar het overtuigende resultaat van.

De charismatische Kele Okereke kan na een lange adempauze weer zijn eeuwige glimlach opzetten. Bloc Party is tenslotte in topvorm, klinkt geïnspireerd en hongerig. Hongerig naar een optreden in Amsterdam, het publiek zal smullen.

BLOC PARTY

Zaterdag 16 februari 2013
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)

http://blocparty.com/

https://twitter.com/BlocParty