Indrukwekkend nieuw album van gitarist Jerry Douglas

11-07-2012 @ 22:56

De term “living legend” wordt over het algemeen misschien wat teveel gebruikt, maar in het geval van master ‘dobro’ gitarist Jerry Douglas, is het een understatement. Naast zijn ‘first-call’ status als een Nashville recording icoon, wordt hij bewierookt door muzikanten als Paul Simon, Elvis Costello, James Taylor en John Fogerty, die hem allen hebben meegevraagd op hun tournees.
Jerry is een 13-voudig Grammy©Award winnaar en werkt al zeer lang samen met multi-platina artiest Alison Krauss and Union Station. Met het album 'Traveler' heeft Jerry Douglas eindelijk het album afgeleverd dat hem in plaats van zijn imposante status als super-sideman op de voorgrond zet als Americana componist.

Het album 'Traveler' is geproduceerd door Russ Titelman (o.a. Eric Clapton, Paul Simon, James Taylor, Ry Cooder, Little Feat), en is opgenomen in New Orleans, Nashville en Londen. Het album is uitgegroeid tot een imposante verzameling aan songs, niet in de minste plaats door de medewerking van vele gastmuzikanten: Mumford & Sons, Paul Simon, Alison Krauss & Union Station, Bela Fleck, Del McCoury, Dr. John, Keb’ Mo, Marc Cohn, Sam Bush, Eric Clapton.
Traveler’ combineert country/bluegrass, R&B, en zelfs een rootsy ballad: Paul Simon’s “The Boxer” uitgevoerd door Mumford & Sons samen met de man himself Paul Simon.
Andere hoogtepunten: “Something You Got” met zang en gitaar van Eric Clapton en “High Blood Pressure” met vocalen van Keb’ Mo en een all-star uitvoering met o.a. Dr. John.

Jerry Douglas "Traveler"
label: e-One Entertainment (distr. suburban)
bestelnr CD: EOMCD 2128
release: 22-06-2012

http://www.jerrydouglas.com/