25 Jaar Wim Rijken: Als de dag lacht

09-07-2012 @ 13:36

Deze zomer zit Wim Rijken 25 jaar in het artiestenvak. Ter gelegenheid daarvan verschijnt het album Als De Dag Lacht, met daarop een overzicht van zijn mooiste en meest succesvolle liedjes. Van zijn eerste hit met Conny Vandenbos, het legendarische Wie Weet Wat Liefde Is, tot en met zijn nieuwe single Als De Dag Lacht, de titelsong van het album.

Vanaf 18 juli is Wim ook te zien in de bioscoop in de nieuwe film Joris En Boris En Het Geheim Van De Tempel. Hij speelt de rol van notaris Randlijn en is tevens de voice-over in de film. Het is in Koninklijk Theater Carré in 1987 bij zijn auditie voor de musical Heimwee, waar niet alleen het acteertalent van Wim Rijken opvalt, maar ook zijn goede zangstem. Wim krijgt de rol en niemand minder dan medespeelster Conny Vandenbos nodigt hem niet veel later uit voor een duet. Hun Wie Weet Wat Liefde Is wordt direct een groot succes. Ook hun tweede single Stapelgek Op Jou haalt de hitlijst. Solo scoort Wim daarna met Voor Mij Is Er Maar Een, Jij Bent Mijn Zomer, Dans Met Mij, Zij Is De Liefste en de nieuwe single Als De Dag Lacht.

Inmiddels zit de veelzijdige Wim Rijken 25 jaar in het artiestenvak. Hij begon als jong acteur bij de Haagse Comedie en vele theaterproducties volgden. Zo schitterde Wim in o.a. Oud Speelgoed, Viktor/Viktoria, Little Voice en In The Mood. Op televisie speelde hij rollen in series als De Brug, Oppassen, Westenwind, Goede Tijden, Slechte Tijden en De Club Van Sinterklaas.

Sinds 2009 is Wim jaarlijks in de bioscoop te zien in de traditionele sinterklaasfilms, alle met goud bekroond. Vol verve vertolkt hij hierin de rol van goedheiligman. Dezelfde rol speelt hij ieder jaar in de unieke dvd-productie Video Van Sint.

Wim Rijken heeft een imposante carriere. Hij presenteerde op televisie ondere andere De Winkel Van Sinkel en De Droogkap en radioprogramma’s op Radio Noordzee (o.a. Nachtvlinders), Radio 1 en Radio 192. Als casting-director ontdekte hij menig nieuw talent en als manager/songwriter was hij een belangrijke man achter het succes van de popact Wickit. De groep stond in vele landen genoteerd in de charts.

Verder is Wim’s stem regelmatig te horen in commercials, als voice-over en in tekenfilms. Nu, 25 jaar na zijn auditie in Carré, verschijnt het album Als De Dag Lacht, met daarop de mooiste en meest succesvolle liedjes uit zijn carriere. Naast de eerder genoemde hits ondermeer Zeldzaamheid, Jij En Ik De Wereld Over, de remake van Wie Weet Wat Liefde Is met Marga Bult, met wie hij het duet zong in de musical Diva’s In Nood en de nieuwe, intieme ballade Samen Met Jou.

Wim schrijft zijn teksten vanuit zijn ziel en zingt met zijn hart. Als De Dag Lacht: een prachtig muzikaal document van een Rijke(n) periode van 25 jaar.

www.wimrijken.nl

downloadlink album