Winnaars Buma Music in Motion Awards 2012

25-05-2012 @ 22:13

Studio De Keuken wint de BMIM Industry Award, de BMIM Talent Award naar HKU student Richard de Vries

Donderdag 24 mei zijn tijdens Buma Music in Motion (BMIM), een conferentie en awardshow toegespitst op muziekgebruik in reclame, film, games en TV, de winnaars van de BMIM Awards 2012 bekend gemaakt. In een uitverkocht Pakhuis de Zwijger werden de beste en meest aanstormende componist van Nederland bekroond met de prestigieuze prijs. De BMIM Industry Award werd uitgereikt aan muziekproductiebedrijf Studio De Keuken (componist Geert van Gaalen) en de BMIM Talent Award ging naar HKU student Richard de Vries.

De BMIM Industry Award is een vakprijs voor de beste componist of bedrijf van Nederland. In de afgelopen weken konden bedrijven hun materiaal insturen, waarna een jury zich boog over de inzendingen om een lijst met genomineerden samen te stellen. Onder de genomineerden bevonden zich: Massive Music, Sonic Picnic, Soundgram en Studio De Keuken. Studio De Keuken (componist Geert van Gaalen) is door het BMIM publiek verkozen als winnaar.

De keuze voor de winnaar van de BMIM Talent Award is voortgekomen uit een landelijke competitie onder compositie en sounddesign opleidingen. Voor de competitie dienden de studenten een compositie te maken voor een scene uit de populaire BNN-serie Van God Los. Tijdens BMIM kregen de studenten professionele feedback en konden ze hun compositie eventueel nog verder bewerken. Uiteindelijk is Richard de Vries (4e jaars HKU student Music Production and Performance) door een jury bestaande uit onder andere de regisseur van de serie, Bram Schouw, verkozen als winnaar. Bram Schouw ligt toe: "de winnende compositie had een eigenzinnig geluid en viel met name op in zijn opbouw. Door juist gas terug te nemen op het moment dat de spanning in de scene stijgt, wist de componist de scene te laten intrigeren."

Overdag vond in Pakhuis de Zwijger een conferentie plaats waar ruim 250 mediacomponisten en producenten uit binnen- en buitenland samenkwamen om te netwerken, zaken te doen en de stand van zaken door te nemen. Sprekers waren onder andere Angry Birds componist Ari Pulkkinen, Karyn Rachtman; music supervisor voor onder andere Pulp Fiction en Romeo & Juliet en Hans Brouwer; CEO van het internationale bureau Massive Music, Martijn Schimmer (maker van de tunes voor onder ander De Wereld Draait Door en The Voice of Holland), Stephen Emmer (maker van de tunes voor onder andere het NOS Journaal, RTL Boulevard, RTL 7), Sander van Maarschalkerweerd (Managing Director Sizzer Amsterdam met klanten als Audi, BMW, Canon), Marc Canham (maker van de muziek voor games als 24-The Game, Far Cry 2 en The Secret World) en vele anderen.

Het volledige programma is terug te vinden op www.buma-music-in-motion.nl

Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.