Noa geeft concert in Carré Amsterdam

05-05-2012 @ 20:46

Met een flinke lijst aan concerten in prestigieuze concertzalen op haar naam en een nieuw album in het vooruitzicht is het ditmaal de beurt aan Carré. Op dinsdag 2 oktober geeft Noa een optreden in Carré in Amsterdam. 

In Israël is Noa bekend onder haar geboortenaam Achinoam Nini en ze is de bekendste internationale artieste van haar land. In de twintig jaar dat ze samenwerken, hebben Gil Dor en Noa vijftien buitengewoon succesvolle Israëlische en internationale albums geschreven en geproduceerd. Het duo heeft van hun huidige catalogus maar liefst tweeëneenhalf miljoen exemplaren verkocht en reizen nog steeds de wereld over.

De artiesten die Noa het sterkst hebben beïnvloed, zijn de singer-songwriters van de jaren zestig, zoals Paul Simon, Joni Mitchell en Leonard Cohen. Hun muzikale en tekstuele gevoeligheid zorgen, in combinatie met Noa’s Jemenitische achtergrond en Gil Dors muzikale wortels in de jazz, klassieke en rockmuziek, voor de unieke sound van Noa en Gil. Deze is duidelijk hoorbaar in de honderden nummers die ze samen hebben geschreven en opgevoerd. Noa zorgt daarbij voor de percussie, gitaar en piano.

Noa heeft op het podium gestaan met artiesten als Sting en Stevie Wonder en heeft opgetreden in de Carnegie Hall in New York, het Olympia in Parijs, het Palau de la Musica in Barcelona, het Colosseum in Rome en nog vele andere prestigieuze concertzalen. Ook was Noa de eerste Israëlische artieste die optrad in het Vaticaan, en wel voor paus Johannes Paulus II.

Haar originele versie van het Ave Maria werd een wereldwijde hit en een symbool voor de vrede en tolerantie. Daarnaast schreef Noa de tekst voor het themanummer van de Oscarwinnende film La Vita e Bella. Ook dit lied, dat zij zelf uitvoerde, werd een wereldhit en stond wederom symbool voor tolerantie en compassie. Zij heeft veel van haar tijd en energie gestoken in het bevorderen van de vrede en de dialoog in het Midden-Oosten. Zo heeft ze veel samengewerkt met Arabische musici, waaronder Khaled, Nabil Salameh en Mira Awad, met wie ze Israël vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival in 2009. In de eerste week van september komt haar nieuwe album "Classic NOA" uit en in oktober van 2012 komt ze naar het prachtige Carré om een uniek optreden neer te zetten.

NOA

Dinsdag 2 oktober 2012
Carré - Amsterdam
Entree: € 45, € 48, € 51, € 54 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

www.noasmusic.com