Mash-up band Memphis Maniacs per vliegtuig op 5 mei Bevrijdingsfestivals

15-04-2012 @ 15:46

De drie Bevrijdingsfestivals waar Memphis Maniacs op 5 mei een optreden zullen verzorgen liggen geografisch te ver bij elkaar vandaan om over de weg te bereizen, daarom zal de band zich per vliegtuig laten vervoeren.

De extravagante mash-up band MEMPHIS MANIACS is nog maar net bijgekomen van een zeer geslaagd 2011 en een verbijsterend succesvolle eerste clubtour, of de volgende stunt staat alweer in de steigers. De band gaat 3 optreden doen tijdens Bevrijdingsdag. Vanwege de reistijd over de weg is het niet haalbaar en dus werd een oplossing bedacht. Zo ontstaat meteen een nieuw 5 mei fenomeen: de vliegtuig-act! Na optredens in Wageningen (13.15 uur) en Roermond (17.10 uur) zullen de heren namelijk vanaf Kempen Airport in het Brabantse Budel naar Zeeland Airport in Arnemuiden vliegen om vervolgens het Zeeuwse Bevrijdingsfestival in Vlissingen (22.30 uur) af te sluiten.
Voor zover bekend is het de eerste keer dat een artiest op 5 mei met een vliegtuig van de ene locatie naar de andere zal reizen. Het kiezen van een zakenvliegtuig boven een helicopter heeft zo zijn voordelen: "Op deze wijze kunnen we onderweg een stuk comfortabeler van een welverdiend borreltje genieten!", aldus de band.

De onvergetelijke Memphis Maniacs showcase tijdens Noorderslag 2011 ("Strak en overtuigend uitgevoerde live mashups van dansvloervullers. Alsof de Alpha DJ's samen met 2 Many Dj's hun platenspelers hebben weggedaan en het voortaan live brengen. Zeer feestelijk en vermakelijk!" - LIVEXS) luidde een droomjaar in voor de Memphis Maniacs met meer dan 50 festivalshows waaronder Paaspop, Parkpop, Dauwpop, Oerol, deAffaire, Valtifest, Solar, Dance Valley, Loveland, en Concert at Sea. In het najaar 2011 startte de eerste uitgebreide clubtour van de band die aan de lopende band uitverkochte zalen opleverde waaronder de Melkweg, Paard van Troje, Doornroosje, Mezz, en nog 14 andere poppodia. Ook dit jaar heeft de band weer een bomvolle festivalagenda.

http://www.memphismaniacs.com/

http://www.facebook.com/memphismaniacs