Laatste drie namen Pinkpop bekend, programma 2012 compleet

13-04-2012 @ 19:05

Drie nieuwe namen maken het programma van Pinkpop 2012 nu compleet. Echter één groep heeft afgezegd en wel KASABIAN vanwege een privé aangelegenheid. Spijtig maar de organisatie kan er begrip voor opbrengen.

Op hun plek wordt nu KYUSS LIVES! geplaatst en als opener op de Mainstage is nu de Nederlandse groep MOSS gevraagd. Afgelopen januari verscheen het uitmuntende ontvangen derde album van MOSS met de titel “Ornaments”. De band tourt van London tot Berlijn en stond al op het verlanglijstje van Pinkpop.

De Duitse band THE BOSSHOSS is al jaren een begrip bij onze Oosterburen. De oprichters Volkel en Vollmer zijn inmiddels uitgegroeid tot grote sterren in Duitsland en vullen moeiteloos Arena’s in eigen land. De over-the-top stadscowboys uit Berlijn brachten op 30 maart j.l. hun nieuwe album “Liberty Of Action” uit waar we nog veel van zullen horen. De band opent de 3FM-stage op zondag.

Het verhaal van de Londonse singer-songwriter JONATHAN JEREMIAH leest als een roman. De Brit heeft 7 jaar lang keihard aan zijn droom gewerkt. De stuk voor stuk prachtige liedjes zijn uitgewerkt tot soulvolle producties en breekbare folk, verpakt in prachtige arrangementen. Zijn recente tour langs de grote Nederlandse poppodia was volledig uitverkocht. Hij staat als tweede in de Converse-tent op Pinkstermaandag.

Pinkpop zal in 2012 voor de 43ste keer plaatsvinden. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar dit jaar voor de 25e keer plaatsvinden; een jubileum. De afgelopen 6 edities waren volledig  uitverkocht en in totaal is Pinkpop 22x uitverkocht geraakt.

Meer info op de website www.pinkpop.nl.