Wolfmother 7 juli op Bospop 2012

26-03-2012 @ 21:08

De rockband Wolfmother voelt zich thuis in Limburg. In 2011 stonden de heren uit Australië op de planken in Landgraaf en nu brengen ze een bezoek aan Weert. Op zaterdag 7 juli wordt het publiek op Bospop getrakteerd op het stevige potje onvervalste rock n' roll waar Wolfmother garant voor staat. 

Na het succesvolle debuut 'Wolfmother' uit 2006, een Grammy in de categorie 'Best Hard Rock Performance' voor het briljante nummer 'Woman', een zelf ingelaste rustperiode en een wisseling in de bandbezetting verbrak Wolfmother in 2009 de stilte met het explosieve album 'Cosmic Egg'. Het album werd opgenomen in hippie mekka Byron Bay in Australië en niemand minder dan Alan Moulder (The Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, My Bloody Valentine) produceerde het album. Wolfmother is geïnspireerd door bands als Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath en Kyuss doch uniek in zijn soort. Dat heeft de band live al een aantal keer bewezen, niet in de minste plaats op de meest recente editie van Pinkpop. Ruim een jaar later komt Wolfmother terug naar Limburg.

Op zaterdag 7 juli staat Wolfmother op het hoofdpodium van Bospop. Aan het programma voor diezelfde festivaldag is ook de Britse rockformatie The Union toegevoegd, gevormd door ex-Thunder gitarist Luke Morley en ex-Winterville frontman Peter Shoulder, terwijl voor zondag 8 juli het Amerikaanse blueswonder Kenny Wayne Shepherd bevestigd is.

Bospop vindt in 2012 voor de derde keer plaats op Evenemententerrein Weert Noord. Het muzikale programma van Bospop speelt zich af op twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website http://www.bospop.nl/ staat alle beschikbare informatie over het festival, de bevestigde artiesten en de kampeermogelijkheden.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren

BOSPOP 2012

Zaterdag 7 juli, met o.a. Lenny Kravitz, Chris Cornell, Wolfmother, Ed Kowalczyk, Beth Hart, Los Lobos, Los Lonely Boys, Seether, Trombone Shorty & Orleans Avenue, The Union, Vintage Trouble en Black-Bone
Zondag 8 juli, met o.a. Alanis Morissette, Gavin DeGraw, The Cult, The Waterboys, Tom Jones, Adrenaline Mob, Patti Smith, Opeth, Kenny Wayne Shepherd, DeWolff, Needtobreathe en Powerslave
Evenemententerrein Weert Noord, Weert
Entree weekendticket: € 130 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 75 (excl. servicekosten)