DJ vs DJ: Ruud de Wild maakt Visual Show voor DJ Hardwell

25-02-2012 @ 14:14

Radio-DJ Ruud de Wild en Club-DJ Hardwell beginnen samen een nieuwe spannende samenwerking. Op zaterdag 3 maart zal Ruud De Wild voor het eerst als videojockey (VJ) te zien zijn op Energy, het welbekende feest van ID&T in de Utrechtse Jaarbeurs, waar hij een speciale Visual Show voor Hardwell presenteert. Na de première zal De Wild ook achter de knoppen staan bij een serie shows tijdens Hardwell's wereldtour die naar verluidt eigenzinnig en vernieuwend zijn.

Het is een logische stap voor Ruud de Wild. Naast zijn radiowerk is hij ook al jarenlang gerenommeerd kunstenaar, aan het tekenen en schilderen is de afgelopen tijd steeds meer fotografie en het maken van videoclips toegevoegd. De show die hij nu voor Hardwell heeft gemaakt brengt eigenlijk al zijn disciplines samen; de beelden zijn een combinatie van film, foto, grafische vormgeving en schilderkunst getoond op een scherm van 38 meter lang. De visuals zijn hierbij op maat gemaakt voor de dj en zijn specifieke draaistijl. Zo ontstaat er een speciale sfeer tijdens het optreden en krijgen zowel Hardwell als de muziek die hij laat horen een extra dimensie.

Wat een veelbelovende première betekent, zaterdag 3 maart voor 20.000 mensen op het door ID&T georganiseerde Energy. De VJ-kunsten van De Wild zijn tenslotte ook een spannende nieuwe stap voor Hardwell die op het feest het hoofdpodium deelt met DJ’s als Sander van Doorn, Fedde le Grand, Eric Prydz en hoofdact Tiësto. Bovendien produceerde Hardwell ook het officiële anthem van Energy 2012, getiteld Cobra, wat deze avond nog specialer voor hem maakt.

De 'Big Room House' van Hardwell heeft hem op #24 in de welbekende DJ Mag Top 100 lijst gebracht; en is precies waar deze Nederlandse DJ thuishoort. Met zijn eigen label Revealed Recordings, wereldwijd beroemde radioshow ‘Hardwell On Air’ en samenwerkingen met ondermeer Tiësto, Armin van Buuren, Fedde le Grand en Taio Cruz maakt de Bredanaar tegenwoordig deel uit van de hogere echelons van de dance muziek industrie.

Ruud de Wild is rond zijn 20ste begonnen met schilderen en radiomaken, zijn twee favoriete bezigheden. Inmiddels heeft Ruud naast alle kunstwerken die hij maakt diverse andere kunst gerelateerde projecten gedaan waaronder de Trabant voor een tour van U2 beschilderd, het ontwerpen van boekomslagen, albumhoezen en een hotelkamer in het American Hotel in Amsterdam ontworpen en ingericht. Ruud heeft al meerdere exposities in Nederland, Londen, de Los Angeles Art Fair en de Fine Art Fair in Houston gedaan.

Daar wordt nu deze nieuwe show aan toegevoegd. Hardwell trekt met deze samenwerking zijn befaamde optredens naar een hoger niveau. Na de première van de show op Energy zullen De Wild's creaties ook meereizen naar Hardwell's optredens op Beyond Wonderland in San Bernardino (17 maart, USA) en op zijn eigen avond Hardwell presents Revealed in Miami (23 maart, USA).

www.djhardwell.com
www.ruuddewild.com