Laatste namen 5 Days Off bekendgemaakt

07-02-2012 @ 20:37

Legendarische Londense dubstepavond DMZ viert zevende verjaardag op 5 Days Off

Begin maart staat Amsterdam in het teken van elektronische muziek en kunsten festival 5 Days Off. Met 50 nieuw bevestigde namen, een uitgebreid muziekprogramma, exposities, films en talkshows, is de line-up van 5 Days Off 2012 compleet. Londens dubsteplabel DMZ komt naar Amsterdam, Red Light Radio gaat uitzenden vanuit Paradiso, De Balie verandert in Club de Loods en Sven Marquardt, portier van de Berghain, verzorgt een foto-expositie in de Melkweg.

DMZ viert zijn zevende verjaardag
DMZ, de legendarische Zuid-Londense dubstepavond, viert zijn zevende verjaardag op de laatse avond van 5 Days Off in de Melkweg. Speciaal voor deze gelegenheid heeft labelbaas Mala alle namen van zijn befaamde dubsteplabel uitgenodigd voor een weekend Amsterdam. Deze bijzondere line-up bestaat uit Digital Mystikz (Mala & Coki), Loefah, Kode9, Ben UFO, Artwork, Oneman, Benny Ill, J Transition, El B, MC Sgt. Pokes en Mc Crazy. Als cadeautje nemen ze ook nog Joker, James Blake (dj set) en een hele grote special-guest mee.

Red Light Radio in de kelder van Paradiso
5 Days Off werkt elk jaar nauw samen met verschillende lokale partners. Online radiostation Red Light Radio, gevestigd in een peeskamer op de Amsterdamse Wallen, is er zo eentje. Speciaal voor 5 Days Off verzorgen zij vijf dagen lang de muziek in de kelder van Paradiso, met gastoptredens van Casper Tielrooij, Faberyayo en Cinnaman en DJ’s van Eagleman, Boston Strip en Future Vintage.

Sven Marquardt
De vrijdagavond in de Melkweg staat geheel in het teken van de Berlijnse underground. Naast een spectaculaire audiovisuele live show van Monolake en opzwepende house en techno van OstGut Ton, zal kunstenaar Sven Marquardt zijn rauwe fotografie tentoonstellen. Marquardt fotografeerde de subcultuur in zijn stad en is als portier van de Berghain een van de legendes geworden van het nieuwe, internationale Berlijn. De foto-expositie is tijdens het hele festival, dus van 7 tm 11 maart, te zien in Melkweg Mediaroom.

De Loods in de Balie
5 Days Off is onlangs gestuit op de jongens van Club de Loods, een collectief dat met aanstekelijke energie en een flinke dosis zelfspot sfeervolle en eigenzinnige housefeesten organiseert in een oude Amsterdamse scheepsloods. De Loods in de Balie zorgt op vrijdag 9 maart voor een uitbundige avond, waarop vol overgave de nacht wordt gevierd, inclusief groots thema, decor en kostuums. Gast-dj J.G. Wilkes draait grensoverschrijdende disco. Ruimdenkend, gevarieerd maar vooral steengoed. Hij was mede-oprichter van de legendarische clubavond Optimo in Glasgow.

In totaal zijn er vijftig nieuwe namen bevestigd: Digital Mystikz, Loefah, James Blake (dj-set), Joker, Kode9, Ben UFO, Artwork, Oneman, Benny Ill, J Transition, El-B, Le Le, Cinnaman, ROD, Casper Tielrooij, J.G. Wilkes (Optimo), Vic Crezée, Kraantje Pappie, Charli XCX, Faberyayo, Chagall ft. Bronstibock, Melon, San Proper, William Kouam Djoko, Aron Friedman, KC the Funkaholic, Johanna Maria, Lustige Lola & Weltschmerz, Eshu, Eaglemen, Loods DJ’s, Russ Chimes, Henzel & Disco Nova, Jorn Liefdeshuis, Boston Strip, Job de Wit, DJ+, Sandeman, Beesmunt Soundsystem, Future Vintage, SPACEGIRLS, Dub Phizix, Nymfo, Proxima, Mindmapper, MC Ebony, Gomes en TB6K.

DJ Broadcast special
In samenwerking met DJ Broadcast magazine heeft 5 Days Off een special gemaakt met daarin 5 Days Off nieuws, interviews, fotoreportages en een uitgebreid programmaoverzicht. Download de 5 Days Off special hier: link Donderdag 9 februari, dus overmorgen, wordt de special gepresenteerd tijdens de opening Out@Home van fotografe Robin de Puy in het Amsterdam Museum. Toegang is gratis.

Ga voor meer informatie, kaartverkoop en het gehele programmaoverzicht naar www.5daysoff.nl

5 Days Off - Electronic Music & Arts Festival
Woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2012
Locaties: Paradiso, Melkweg, De Balie

Kaartverkoop
Voorverkoop van de losse tickets en festival passe-partouts zijn te koop via:
- www.5daysoff.nl