Santana headliner derde editie Curaçao North Sea Jazz

01-02-2012 @ 22:23

Twee gratis concerten op het Brionplein

Carlos Santana, de gitaarlegende die geen enkele introductie nodig heeft, komt met zijn band naar de derde editie van Curaçao North Sea Jazz! Hij is op vrijdag de headliner van het festival. De Mexicaanse superster vergaarde zijn roem in de jaren 60 en 70 toen zijn band Santana pionierde met rock, salsa en jazz fusion. Ook Ruben Blades heeft laten weten dit jaar nogmaals te komen, hij speelt op vrijdag. Vorig jaar stond de populaire Panamese zanger al op het Sir Duke stage maar door de enorme belangstelling konden helaas niet alle bezoekers zijn concert zien.

Als derde naam kunnen we de Dizzy Gillespie All-Star Big Band bekendmaken. De band speelt op vrijdag en bestaat uit veel Gillespie alumni, zoals Paquito D’Rivera die op Curaçao North Sea Jazz Festival de big band zal leiden. De in Havana geboren Paquito wordt gezien als de meest creatieve Cubaanse jazzmuzikant en een van de beste klarinetspelers ter wereld. Voor de zaterdag kunnen we bekendmaken dat James Farm speelt. In de gloednieuwe band slaat saxofonist Joshua Redman de handen ineen met een groot talent van de nieuwe jazzgeneratie, pianist Aaron Parks. Zij worden begeleid door een fantastische ritmesectie: bassist Matt Penman en drummer Eric Harland.

Dit jaar is er niet één maar zijn er twee gratis concerten voorafgaand aan het festival. Op zondag 26 augustus en maandag 27 augustus kan Curaçao genieten van de gratis concerten op het Brionplein. Binnenkort wordt bekend gemaakt om welke artiesten het gaat.

Curaçao North Sea Jazz heeft in twee edities laten zien een evenement van wereldklasse te zijn. Internationale topartiesten zijn naar de Cariben gekomen om dit festival mee te maken. Pers in diverse landen hebben bericht over een sfeervol evenement en roemen de Curaçaose gastvrijheid. Curaçao North Sea Jazz wordt mogelijk gemaakt door Stichting Bon Intenshon. Welke artiesten we nog meer kunnen verwachten, wordt de komende maanden duidelijk. Momenteel zijn de programmeurs van het festival en Gregory Elias in gesprek met diverse artiesten om zo weer een gevarieerd mogelijk en aantrekkelijk programma neer te zetten.

CURAÇAO NORTH SEA JAZZ FESTIVAL
vrijdag 31 augustus met o.a. Santana, Ruben Bladés en Dizzy Gillespie All-Star Big Band &
zaterdag 1 september 2012 met o.a. Joshua Redman's James Farm,
World Trade Center, Piscadera Bay.

De kaartverkoop voor Curacao North Sea Jazz begint maandag 2 april a.s.. De kaarten zijn verkrijgbaar bij verkooppunten Mensing Caminada, Mobile Planet, Tik-Tak(alleen credit card en maestro), 24 Uur Uit de Muur (credit card, maestro en contant). Het is mogelijk om vanaf 1 februari al kaarten te reserveren via 522-JAZZ. Betaling in termijnen is mogelijk met nafl 15.00 adm. kosten extra.

Kaarten zijn $ 195.00 of Nafl 354.90,incl ob per dag.

Internationale online verkoop festivalkaarten start vanaf 1 februari a.s.
Vanaf 1 februari kunnen internationale bezoekers al losse festivalkaarten en accommodaties online reserveren en betalen. Men heeft keuze uit het grootste aanbod aan hotels en appartementen op Curaçao. Ook zijn extra services geregeld van directe ontvangst van festivalkaarten bij aankomst op de luchthaven of hotel en transfer naar hotels.

Voor bezoekers uit Nederland en Suriname zijn er reisarrangementen inclusief vliegreis, verblijf, transfers en festivaltickets.
Voor meer informatie en reserveringen ga naar http://www.curacaonorthseajazz.com/ 

https://twitter.com/#!/curacaonorthsea