Extince is terug

20-01-2012 @ 23:20

Maandag 16 januari verscheen het nieuwe wapenfeit van Extince: ‘De winnaar houdt aan’. Het is een mixtape met maar liefst vierentwintig tracks, deels nog niet eerder naar buiten gebracht. ‘De winnaar houdt aan’ is het eerste project van Extince sinds zijn alom geprezen album ‘Toch?’ (2007). downloadlink Toch 

Voor mij voelt ‘De winnaar houdt aan’ echt als een nieuw album,” zo vertelt de rapper. “Veel tracks die erop staan zijn ook opgenomen met die intentie, alleen kwamen sommige al eerder naar buiten. Maar hierdoor is het wel veel meer dan zomaar een verzamel-cd. Het behelst mijn beste materiaal van de laatste vier jaar.” Alle vierentwintig nummers op het nieuwe album zijn vakkundig aan elkaar gemixt door dj DNS. “Het fenomeen mixtape slaat tegenwoordig vooral op nummers maken over al bekende beats,” aldus Extince.

Het is een tijdje stil geweest rondom Extince, maar muziek maken kost soms gewoon veel tijd volgens de rapper. “Ik ben altijd bezig. Deze tape is een soort wake-up call. Zodat de mensen weten dat ik er nog ben. Ik werk momenteel ook aan een soloalbum, maar met ‘De winnaar houdt aan’ zijn de fans denk ik wel even zoet.

De winnaar houdt aan’ is een initiatief van dj-collectief Shit Is Bangin’ en designerbureau Natwerk. Host op de tape is MC Fit. Gastoptredens zijn afkomstig van onder meer Ali B, Jayh, Aisha, Fresku en Gers Pardoel.

www.top-notch.nl/page/artiest/Extince