K3, Kabouter Plop, Piet Piraat en Mega Mindy hagelslag gaan duurzaam

09-12-2011 @ 21:05

Het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is niet meer weg te denken uit het hedendaagse bedrijfsleven en hierin neemt Delicia, fabrikant van chocolade decoratie en ingrediënten, graag haar verantwoordelijkheid. Delicia zet een nieuwe, concrete stap door duurzaam geproduceerde cacao met het keurmerk UTZ CERTIFIED in te kopen. Vanaf 2012 zal dit keurmerk terug te vinden zijn op alle verpakkingen van de K3, Kabouter Plop, Piet Piraat en Mega Mindy hagelslag. De cacao in deze hagelslag wordt 100% gedekt met duurzame Utz certified cacao.
 
Je schrijft UTZ, je zegt: oetz
De naam UTZ (spreek uit: ‘oetz’) is geen afkorting, maar komt uit de Maya-taal en betekent: goed. Het initiatief Utz certified begon bij de Belgisch-Guatemalaanse koffieproducent Nick Bloklandt en de Nederlandse koffiebrander Ward de Groote. Zij begonnen in 1999 in Guatemala met het verduurzamen van de koffieproductie, onder de naam ‘Utz Kapeh’ wat ‘goede koffie’ betekent. Sinds 2007 is Utz certified ook bezig om de cacao sector te verduurzamen.
 
Waarom Utz certified?
Producten met het UTZ-keurmerk worden vervaardigd met grondstoffen die onder een aantal strenge economische, sociale en ecologische criteria worden verbouwd.

    Zo ontvangen de boeren in de productielanden training die hen in staat stelt de kwaliteit en efficiëntie van hun productie continu te verbeteren. Hierdoor leveren ze een beter product, hebben ze een grotere oogst tegen minder kosten en verdienen ze meer geld.
    Daarnaast ontvangen de boeren, in ruil voor het invoeren van de UTZ-werkwijze, een premie. De nieuwe werkwijze stelt eisen aan werktijden, werkomstandigheden, vrouwenparticipatie en verbiedt kinderarbeid.
    Ook krijgen de arbeiders en hun families toegang tot voorzieningen zoals fatsoenlijke huisvesting, schoon drinkwater, scholing en gezondheidszorg.
    Tot slot ontlast de nieuwe werkwijze het milieu door zo min mogelijk water, energie, kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Utz certified monitort de hele keten
De hele keten van Utz certified grondstoffen wordt gemonitord door onafhankelijke partijen. Delicia koopt voor K3, Plop, Piet Piraat en Mega Mindy hagelslag nu Utz certified cacao in. Deze cacao heeft dezelfde productspecificatie als voorheen, maar wordt wel onder de eerder genoemde voorwaarden geproduceerd. Ook heeft Delicia haar administratie aan de eisen van Utz certified aangepast en hiermee heeft zij de audit succesvol doorlopen.
 
Wij kunnen nu met trots zeggen dat Delicia opnieuw een stap in duurzame richting heeft gezet: K3, Plop, Piet Piraat en Mega Mindy hagelslag zijn in 2012 100% Utz certified!

http://www.delicia.nl/

http://www.studio100.be/