Soulwax grote winnaar Elektropedia Awards

17-11-2011 @ 17:33

Het is de eerste keer dat Red Bull Elektropedia, de organisatie die het Belgische nachtleven in kaart brengt, een volwaardige prijsuitreiking organiseerde en mét succes. Meer dan 10.000 fans brachten online hun stem uit. De vorige jaren werd wel al telkens de Vanguard Award uitgereikt op I Love Techno zelf. Die 'voorlopers'-award komt dit jaar in de kast van de Soulwaxbroers, voor hun baanbrekende app Radio Soulwax. Zij wonnen ook nog Best DJ en Best Party voor Soulwaxmas.

Eerder dit jaar lanceerden electronische muziek pioneers en wereldwijd bekende DJ’s Stephen en David Dewaele hun ‘RADIO SOULWAX’ – Een vernieuwend radiostation, online en via een exclusieve app te beluisteren, met zes uur aan door hun samengestelde experimenten. En dat was nog maar het begin..

Daarna volgen er in totaal 24 thematische “albums”, met elk een mix van een uur, bestaande uit audio en visuele content, allemaal op een zeer exclusieve en unieke manier samengesteld. De komende achttien weken wordt er wekelijks een nieuwe mix gelanceerd, die je online of via een app kunt beluisteren op je computer, Ipad of Iphone.

Online en gratis voor iedereen, zoals een mixtape moet zijn en zoals dat hoort bij een nieuw tijdperk waarin het gebruik van muziek thuis, de directe distributie naar fans en het delen van deze ervaringen via nieuwe technologieen belangrijker dan ooit zijn geworden.

RADIO SOULWAX's nieuwe mix: Pin Ups, is nu te bekijken via de lees verder link.

weblink