Anneke van Giersbergen gaat solo

11-11-2011 @ 10:41

Anneke van Giersbergen’s langverwachte (solo)album 'Everything Is Changing' zal op 23 januari 2012 verschijnen. Dit is het eerste album dat onder haar eigen naam uitgebracht zal worden en het belooft een nieuwe kant van de multi-getalenteerde zangeres te laten zien. Inmiddels is de eerste single 'Feel Alive' uitgebracht met bijbehorende sexy videoclip , die uitgroeide tot een internetsensatie. 

Zelf omschrijft Anneke het creatieve proces rondom 'Everything Is Changing' als “het ontdekken van mijn eigen identiteit als solo-artiest”. Het weerspiegelt de veranderingen die ze de laatste jaren doorgemaakt heeft, wat resulteert in een unieke mix van levendige rock, elektronica en natuurlijk Van Giersbergen’s kenmerkende doorvoelde zang.

Wanneer Anneke van Giersbergen in 2007 een solocarrière start, is ze maar liefst 13 jaar het boegbeeld van metal pioniers The Gathering geweest. Ze brengt met haar nieuwe band Agua de Annique in vlot tempo een aantal albums uit, die haar direct als solo-artiest op de kaart weten te zetten en zowel door pers als publiek goed ontvangen worden. Live tourt Anneke van Giersbergen, met en zonder haar band, al vier jaar lang succesvol door binnen- en buitenland. Van Chili tot Libanon, van Mexico tot Finland, als support act van Smashing Pumpkins én voor de Dalai Lama.

Op haar nieuwe album 'Everything Is Changing' schittert Anneke in een voor haar zo kenmerkende stijl en meer dan ooit vervullen haar tekstuele en vocale talenten een glansrol. Luister ernaar, en “everyting might change”.

Momenteel toert Anneke als opening-act bij de deels uitverkochte Europese tour van Within Temptation.

Tourdata:
21-jan-12 Melkweg - Amsterdam
09-feb-12 Doornroosje - Nijmegen
10-feb-12 Hedon - Zwolle
11-feb-12 Underground - Lelystad
17-feb-12 Tivoli De Helling - Utrecht
18-feb-12 T Beest - Goes
25-feb-12 Podium Romein - Leeuwarden
01-mrt-12 Effenaar - Eindhoven
03-mrt-12 Kroepoekfabriek - Vlaardingen
09-mrt-12 LVC - Leiden
10-mrt-12 Fenix - Sittard
16-mrt-12 Atak - Enschede
17-mrt-12 Perron 55 - Venlo
22-mrt-12 P60 - Amstelveen

http://www.annekevangiersbergen.com/