Fans van John Coffey investeren massaal in Zweedse opnames!

26-10-2011 @ 18:59

De Nederlandse punk/rock ‘n’ roll band John Coffey heeft succesvol hun Sellaband-doel van €4000,- behaald. Via Sellaband.com konden de fans van John Coffey de band helpen met de financiëring van hun aankomende album. Het ‘crowdfunding’ project is in 5 maanden succesvol afgesloten. John Coffey is daarmee één van de eerste Nederlandse bands in twee jaar die het Sellaband traject succesvol doorloopt.  Meer dan 100 mensen leverden een bijdrage en krijgen daarvoor in ruil o.a. live optredens, een BBQ met de band en gesigneerde albums en een vinyl exemplaar.
In twee weken vertrekt John Coffey naar Stockholm om met de opnames te beginnen van hun tweede album samen met Pelle Gunnerfeldt (producer The Hives, Refused, Fireside) en Jag Jago (gitarist van The Ghost Of A Thousand).

Tijdens de opnames worden de fans op de hoogte over alles wat zich in de studio in Stockholm afspeelt via johncoffey.nl en via Nederlandse muziekmagazines als 3voor12 Utrecht, ROAR E-zine, Alternative Blog, Legends Arising en natuurlijk ook via facebook en twitter.

Het album zal in 2012 uitkomen.

David van John Coffey: “We zijn ongelooflijk blij. De fans hebben het gedaan en nu is het onze beurt, het wordt een moddervet album.

Sellaband: “De nieuwe week begint maximaal Rock ‘n’ Roll… Wij, hier van Sellaband, zijn erg blij te kunnen meededelen dat John Coffey hun ‘funding target’ behaald heeft!

http://www.johncoffey.nl/

http://twitter.com/#!/johncoffeymusic