Herman van Veen terug in Carré

16-10-2011 @ 23:28

Veertig jaar geleden op 5 mei 1971 maakte Herman van Veen zijn debuut in het Koninklijk theater Carré. Bij die eerste voorstelling zaten er 271 mensen in de zaal waarvan de helft familie. Inmiddels speelde hij er meer dan 400 keer. Vanaf 28 oktober t/m 10 december staat Herman van Veen wederom in Carré met Erik van der Wurff, Jannemien Cnossen, Marnix Dorrestein, Hein Offermans en Edith Leerkes om de heugelijke feiten uit te zingen. In totaal staan maar liefst 32 shows gepland in Carré tussen 28 okt. en 10 december.

Eerder dit jaar (juni 2011) stond Herman samen met Edith Leerkes maar liefst 9 keer in het Weense Stadtheater Walfischgasse in Oostenrijk, gevolgd door een vijftal shows in het Escape Pierre Cardin Theater in Parijs. Voor het einde van 2011 treedt Herman nog op In Reykjavik en twee optreden in London in The Dutch Church.

Nieuw boek
Voor deze gelegenheid schreef Herman een boekje over hoe hij in Amsterdam terecht kwam met als titel ‘Naar Carré, biografie van een reis’, opgedragen aan Louis Dekker, ooit bedrijfsleider van Carré, Nico Knapper, zijn eerste regisseur en de percussionist Tonnie Koning.

Het boekje is vanaf 17 oktober leverbaar via Uitgeverij Harlekijn, Soest.

www.hermanvanveen.com