Debuutalbum David Lynch: Crazy Clown Time

17-09-2011 @ 16:42

Op 7 november zal het debuutalbum van visionair filmmaker David Lynch 'Crazy Clown Time' uitkomen. Het album bevat 14 originele nummers in het genre elektronische pop en is geproduceerd en geschreven door Lynch zelf. 'Crazy Clown Time' zal zowel fysiek als digitaal beschikbaar worden gesteld, in de vorm van een Collectors Edition CD, exclusieve iTunes download met video een een dubbel LP met bonus tracks.

De twee tracks die in het najaar van vorig jaar al uitgebracht weren –'Good day today' en 'I Know', hebben al een flinke buzz gecreërd rondom dit debuutalbum van Lynch. Zo schreef Los Angeles Times: 'Beangstigende effecten en mysterieuze teksten, dit is de meest onverwachte reis van Lynch tot nu toe' en verklaarde BBC: 'David Lynch zet nu ook zijn stempel op de muziekwereld'. 'Precies zo fijn raar als je zou verwachten van Lynch,' zegt tot slot de Washington Post.

De opnameperiode duurde een aantal maanden en vond plaats in Lynches eigen Asymmetrical Studios met technicus Dean Hurley, die ook de gitaar en drumstokken in handen neemt op een aantal nummers. 'Crazy Clown Time' zal zeker in de smaak vallen bij fans van zijn films, maar zal daarnaast ook liefhebbers van gewaagde, quirky pop aanspreken. Lynch zelf omschrijft het resultaat als moderne blues.

Lynch’s passie voor muziek was altijd al prominent aanwezig in zijn films, beginnend met zijn debuutfilm Eraserhead (1977) waarin 'in Heaven', een nummer dat hij samen met Peter Lvers schreef, ten gehore werd gebracht. Deze lijn zet zich door tot zijn meest recente werk 'Inland Empire' (2006) welke diverse, door Lynch geschreven, nummers bevatte.

Vier jaar geleden richtte Lynch, gemotiveerd door zijn groeiende muzikale ambities, de David Lynch Music Company op. Daarna transformeerde hij zijn website (www.davidlynch.com ) in een enorm digitaal archief waar al het uitgebrachte materiaal van de David Lynch Music Company op staat, plus onuitgebrachte singles, experimenten en instrumentale nummers, gemaakt door Lynch en of in samenwerkingsverband.

Tracklisting:
01. Pinky's Dream
02. Good Day Today
03. So Glad
04. Noah's Ark
05. Football Game
06. I Know
07. Strange and Unproductive Thinking
08. The Night Bell With Lightning
09. Stone's Gone Up
10. Crazy Clown Time
11. These Are My Friends
12. Speed Roadster
13. Movin' On
14. She Rise Up

http://davidlynch.com/

http://twitter.com/#!/DAVID_LYNCH