Nieuw album De Dijk: Scherp De Zeis

17-09-2011 @ 11:33

Op vrijdag 23 september verschijnt het nieuwe studioalbum van De Dijk: 'Scherp De Zeis'

'Scherp De Zeis' is vooral een weerklank van het roerige jaar, dat de band achter de rug heeft. Vorig jaar 10 oktober overleed de Amerikaanse soullegende Solomon Burke in het vliegtuig onderweg naar Amsterdam, waar hij samen met De Dijk hun gezamenlijke album 'Hold On Tight' live zou gaan presenteren. "Een droom spatte uiteen", vertelt Huub van der Lubbe. ‘Alles kwam even op losse schroeven te staan. Hoe moest het verder met de band? Maar we zijn er goed uitgekomen. We weten allemaal weer precies waarom we dit doen en vooral hoe graag. Iedereen is weer scherp.’
Dat hoor je terug op 'Scherp De Zeis'. Vanzelfsprekend verwijzen de teksten regelmatig naar de dramatische gebeurtenissen in het afgelopen jaar. Titels als 'Kan ik iets voor je doen?', 'Laat het niet over zijn' en 'De blues verlaat je nooit' spreken wat dat betreft boekdelen.

Het is al met al een bijzonder jaar voor De Dijk. Niet alleen viert de band op zaterdag 1 oktober a.s. haar 30-jarig bestaan met een concert in Paradiso, Amsterdam, maar ook gaat op het Nederlands Film Festival de documentaire Hou Me Vast – De Dijk van regisseur Suzanne Raes in première.
Suzanne Raes volgde de bandleden in het enerverende jaar 2010: Een jaar vol vriendschap, vreugde, verdriet en soul.

http://www.dedijk.nl/