Bekendmaking cast Oorlogswinter de musical

29-08-2011 @ 22:34

25 Augustus jl. is de première cast van de nieuwe musical Oorlogswinter bekendgemaakt. De hoofdrol van de bijna zestienjarige Michiel zal worden vertolkt door Soy Kroon.
De rollen van moeder/barones en Erica van Beusekom worden respectievelijk vertolkt door Janke Dekker en Amy Egbers. Timo Descamps speelt de rol van piloot Jack, Hans Lemmen kruipt in de huid van Oom Ben.

Oorlogswinter - De musical is gebaseerd op het bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw en gaat op 1 oktober in het Zaantheater te Zaandam in première. Oorlogswinter is tot en met mei 2012 te zien in meer dan 70 theaters in Nederland en België.

Oorlogswinter speelt zich af in de winter van 1944-1945 en vertelt het verhaal van Michiel van Beusekom, die in de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog gaandeweg betrokken raakt bij illegale activiteiten. Zijn buurjongen Dirk vertelt Michiel dat hij in het verzet zit en met een paar andere jongens het distributiekantoor gaat overvallen. Omdat hij vreest dat het wel eens mis kan gaan, overhandigt hij Michiel een brief.
Deze mag Michiel alleen openmaken als Dirk niet terugkeert van de overval. Die nacht gaat alles mis. Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij de brief openmaakt.

www.oorlogswinterdemusical.nl

Regie: Rogier van de Weerd
Artistieke leiding: Joanna Woud
Script: Marc Veerkamp
Songwriter: Janke Dekker
Compositie en arrangementen: Klaas van Donkersgoed en Marieke van
Diepen

Choreografie: Eefke Heitbrink
Kostuums en styling: Jaap Dijkhuis
Lichtontwerp: Roan Lo-A-Njoe
Fotografie: Wim Lanser
Artwork: Crea Bea
Uitvoerend producent: NJMT
Producent: Producent & CO