Krystl, Do, Birgit Schuurman steken popklassiekers in lounge-jas!

27-08-2011 @ 09:31

Bekende zangeressen onder wie Do, Sabrina Starke, Jennifer Ewbank, Birgit Schuurman en Krystl hebben bekende popklassiekers omgebouwd tot een lounge-song voor het nieuwe album en concept ‘Lady Lounge’.  Het album, dat op 26 augustus verschijnt, wordt op 31 augustus van 15:00- 18:00 uur in Bitterzoet in Amsterdam gelanceerd. Een aantal zangeressen zullen daar hun song ten gehore brengen. Ook is deze middag de aftrap voor ‘Lady Lounge’ on tour!

Zangeres Do nam een zwoele versie voor haar rekening van het nummer ‘Move Closer’, een enorme hit uit de jaren '80 voor Marilyn Martin. ”Lounge is voor mij een synoniem voor ontspannen, even wegdromen naar een andere wereld. Dit is een unieke gelegenheid voor mij om samen met mijn vrouwelijke collega's, een album te maken waarbij we dat gevoel van rust en ontspanning onder het genot van deze heerlijke lounge tracks kunnen delen”, aldus de zangeres.

De zusjes Monique en Suzanne Klemann van Lois Lane namen hun eigen top 10-hit ‘It’s The First Fime’ uit 1989 opnieuw onder handen, Sabrina Starke maakte een compleet nieuwe versie van ‘Hedonism’ van Skunk Anansie en Birgit Schuurman maakte de meest sensuele versie ooit van het nummer ‘Just say yes’ van Snow Patrol.”Fijn om via dit soort muziek bij mensen ‘binnen te dringen’ terwijl ze het niet doorhebben. Dat is wat lounge doet, het is een soort ‘niets aan de hand’ muziek en ondertussen voel je je toch anders na de CD te hebben beluisterd”. Aldus Birgit. “Het nummer stond er na 4 takes op, ik was heel relaxed tijdens het inzingen en dat hoor je denk ik wel terug.”

Ook Leonie Meijer (Message In A Bottle-The Police), Twarres (Heart of Glass-Blondie), Carolina Dijkhuizen (I don’t Want To Talk About It-Rod Stewart, Pearl Jozefzoon (Crazy-Gnarls Barkley), Belle Perez (Angel Eyes-Wet Wet Wet) en Shary-An (Rude Boy-Rihanna) hebben een bijdrage geleverd aan het door Dorian Broekhuyse en Mark den Hartog geproduceerde album. De heren zijn onder meer bekend van de succesvolle Supperclub albums.

Voor meer informatie over het album en de tour : www.cloud9music.nl/ladylounge